21 Eylül 2024 Cumartesi

Muğla'da Üniversiteli Genç Kadınlar engellemeye karşı eylem yaptı

Kadın katliamlarına dikkat çekmek amacıyla üniversiteli kadınların başlattığı cumartesi eylemi, Valilik kararı ile engellenmek istendi. Engellemeyi kabul etmeyen Üniversiteli Genç Kadınlar, durumu oturma eylemi ile protesto etti.

Muğla'da Üniversiteli Genç Kadınlar, Menteşe İlçesinde katledilen Zeynep Şenpınar ve kadın katliamlarına dikkat çekmek için her cumartesi Yoğurtçu Parkı'nda gerçekleştirdikleri eylemlerinin üçüncü haftasında yine Valilik engeli ile karşılaştılar. Kadınlar kararı oturma eylemi ile protesto etti. Oturma eyleminde katledilen Zeynep Şenpınar'ın sevdiği şarkılar söylendi. 

Muğla Valiliği tarafından açık hava eylemlerinin yasaklanması karşısında dün başvuruda bulunmak için Valiliğe giden Üniversiteli Genç Kadınlar'dan Burcu Gürkan, "Orda yasak olduğunu hatırlatarak 'basın açıklaması yaparsanız hakkınızda yasal işlem yapılır bu da para cezasına tekabül ediyor' dendi. İlk hafta da dediğimiz gibi tepkimizi her hafta göstereceğimizi söyledik. Orada polis tarafından arandım. Biz basın açıklamasını yapamasak da tepkimizi dile getireceğiz" dedi.

BAŞVURU ESNASINDA POLİS TEHDİDİ
Gürkan, başvuru esnasında polis tarafından aranarak "HDP'ye izin vermedik size de vermeyiz, öğrencisiniz memur olacaksınız. Sicilinize bir şey işlemesin orda, hakkınızda cezai işlem yapılabilir" şeklinde tehdit edildiğini ifade etti.