1 Ekim 2024 Salı

Muğla'da köylüler çimento fabrikasına giden yolu kesti

Muğla'nın Deştin ve Bayır mahallelerinde halk, bölgede inşaatı süren Entegre Çimento fabrikasına karşı direnmeyi sürdürüyor. Köylüler son olarak fabrika inşaatına malzeme taşıyan kamyonların yolunu kesti.

Muğla'nın Deştin ve Bayır mahallelerinde halk, yapımına devam edilen çimento fabrikasına giden araçların önünü kesti. 7 bin 751 dönümlük alanda yapılmak istenen Entegre Çimento fabrikasına karşı aylardır direnen halk, hem Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporuna hem de Menteşe Belediyesi'nin verdiği yapı ruhsatına itiraz ediyor. ÇED raporu ve ruhsatta birçok eksiklik olduğunu belirten köylüler, fabrika sonucu doğaya telafisi mümkün olmayan zararların verileceğini kaydetti.

13 Nisan'dan beri Deştin'de çadır nöbetinde olan köylüler, çimento fabrikasına yapı malzemesi götüren ve hafriyat taşıyan kamyonların geçtiği yolu kapatarak, kamyonların geçmesine engel oldu. Eylemde köylülerden biri tarımsal üretim yapamadıklarını söyleyerek, "Bir de bu fabrika yapılırsa biz buradan göçelim. Buraları beton firmasına bırakalım. Burada ya öleceğiz ya da öleceğiz" dedi.