30 Eylül 2024 Pazartesi

MUÇEP: Muğla cennet kalsın

MUÇEP, Bodrum'daki Cennet Koyu ve Gökburun'un Cengiz Holding tarafından yapılaşmaya açılmasına tepki göstererek, bölgenin doğal, tarihi ve kültürel önemine dikkat çekti.

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) Bodrum Meclisi, Bodrum Cennet Koyu ve Gökburun adasının imara açılmasına tepki gösterdi. Cengiz Holding tarafından imara açılmak istenen Cennet Koyu'nda toplanan çevre aktivistleri, "Muğla cennet kalsın" pankartı açtı. Çok sayıda kişinin katıldığı eylemde açıklamayı MUÇEP Eş Sözcüsü Umay Karabaş yaptı.

Bodrumun işgal altında söyleyen Karabaş, Cennet Koyu ve Gökburun adasının nadir bitki türlerine ve Akdeniz foklarına ev sahipliği yaptığına dikkat çekti. "Cennet Koyu ve hemen arkamızdaki Gökburun yarımadası, doğal karakterini koruması nedeniyle, az ötedeki Akdeniz Gölü sulak alanının canlıları için de hayati önemde" ifadelerini kullanan Karabaş, Bodrum'da turizm ve madencilik faaliyetleriyle yaşam alanının gittikçe daraldığını vurguladı.

Cennet Koyu ve Gökburun'un yüzlerce canlının son sığınaklarından biri olduğunu dile getiren Karabaş, bölgenin tarihsel ve kültürel önemine de dikkat çekti.

Karabaş, bu bölgelerin sesi olmanın hem anayasal bir hak, hem de bir sorumluluk olduğunu belirtti. Yetkililere esas sorumluluklarının bu bölgeyi korumak olduğunu hatırlatan Karabaş, Cennet Koyu ve Gökburun için mücadele etmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Eylem boyunca, "Yaşam alanlarımız müştereklerimizdir" ve "Cennet koyumuzda yağmacı istemiyoruz" sloganları atıldı.