23 Eylül 2024 Pazartesi

'Mücadele TTB'nin adıdır'

TTB Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınması sonrası TTB Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Şebnem Korur Fincancı, "TTB sadece sağlık ortamının düzenlenmesi ve sağlık politikalarının geliştirilmesi için değil; aynı zamanda toplum sağlığı ve onun için şart olan özgürlük, demokrasi, adalet gibi kavramlar için de mücadele eden bir örgüttür. Dolayısıyla TTB'nin mücadelesi bitmez" ifadelerini kullandı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınması talebiyle açılan davada, TTB Merkez Konsey üyelerinin görevden alınmasına karar verildi. Karar sonrası Ankara'da bulunan TTB Genel Merkezi'nde basın toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, HEDEP Milletvekilleri, İnsan Hakları Derneği (İHD), Devrimci Parti, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) ile çok sayıda kişi destek verdi.

Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı, yıllardır kaynağı belli olan vaazlarla alınan yargı kararlarına bugün bir yenisinin eklendiğini söyleyerek, TTB'nin örgütlü ve bütünlüklü yapısına ve mücadele çizgisine dikkat çekti.

Fincancı, şöyle devam etti: "TTB, sadece Merkez Konseyi üyeleri ile sınırlı bir meslek örgütü değildir. TTB, tüm üyelerinin bütünlüğü içinde var olan, mücadelesini de tüm üyeleri ile birlikte yürüten bir örgüttür. Şubat depremleri bunun en sıcak örneğidir. Ülkenin dört bir yanından TTB üyesi meslektaşlarımız hızla deprem bölgesine gitmiş, gönüllü olarak emek sarf etmiş, depremzedeleri yalnız bırakmamıştır. TTB sadece sağlık ortamının düzenlenmesi ve sağlık politikalarının geliştirilmesi için değil; aynı zamanda toplum sağlığı ve onun için şart olan özgürlük, demokrasi, adalet gibi kavramlar için de mücadele eden bir örgüttür. Dolayısıyla TTB'nin mücadelesi bitmez. Çünkü mücadele, TTB'nin adıdır."

HATİMOĞULLARI: KAYYUM ZİHNİYETİNİ KABUL ETMİYORUZ
HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, mahkeme kararının siyasi olduğunu ve iktidarın kendine biat etmeyen herkese saldırdığını vurguladı.

TTB ve sağlık emekçilerine sahip çıkmanın önemine işaret eden Hatimoğulları, "Sağlık çalışanlarımız gece gündüz demeden salgın döneminde çalıştılar. Burada bir kez daha onlara teşekkür ediyorum. TTB hakkında verilmiş olan bu karar toplumun vicdanın en derinden yaralamıştır. Bu karar doğru bulmuyoruz ve hiç kayyum zihniyetini doğru bulmuyoruz. Bizler HEDEP olarak kayyumlarından çok çekmiş bir partiyiz. Belediyelerde nasıl zuhur ettiğini, TTB'de nasıl zuhur ettiğini biliyoruz" ifadelerini kullandı.