23 Eylül 2024 Pazartesi

Mücadele Birliği Gazetesi'ne polis baskını

Mücadele Birliği Gazetesi ve Önsöz dergisine dönük operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Sabahın erken saatlerde İstanbul'da yapılan ev baskınlarında Önsöz dergisi Genel Yayın Yönetmeni Songül Yücel ve yazı kurulundan çizer Sena Şat gözaltına alındı.

Aynı operasyon kapsamında Mücadele Birliği Gazetesi okuru Nuran Güvenilir de gözaltına alındı. Mücadele Birliği Gazetesi'ne de baskın düzenlendiği öğrenildi. Mücadele Birliği Gazetesi'nin yayınlandığı Yeni Dönem Yayıncılık'a da kapıyı kırarak giren polisler, kitapları ve evrakları dağıttı, bilgisayarları sökerek hard disklerine, fotoğraf makinelerinin kartlarına ve laptoplara el koydu.

Mücadele Birliği Platformu Temsilcisi Muhammed Hizmetçi ve Devrimci Öğrenci Birliği'nden Ezgi Yergin de ev baskınlarında gözaltına alındı.

Mecidiyeköy’de bulunan Ayışığı Ekin Sanat Derneği'ne de baskın düzenlendi. Dernek binasında 3 yıl önce hayatını kaybeden platform üyesi Vefa Serdar için hazırlanan kütüphane dağıtıldı.

Gözaltı operasyonunun "örgüt üyeliği"yle gerekçelendirildiği öğrenilirken, gözaltına alınan insanların sayısının artabileceği kaydedildi.