22 Eylül 2024 Pazar

MLKP ve TKP-ML dava tutsaklarından açlık grevi eylemi

Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Hapishanesindeki MLKP ve TKP-ML dava tutsakları, 113 gündür süren açlık grevi direnişiyle dayanışmak için üç günlük açlık grevi eylemi yaptı. Tutsaklar, açlık grevi eylemini, kasım ayından bu yana devam eden açlık grevi eylemiyle dayanışmak ve hapishanelerde artan hak ihlallerine karşı yaptıklarını duyurdu.

PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik mutlak tecrit işkencesinin sona ermesi, Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması, tutsaklara yönelik hak gasplarının son bulması ve Kürt sorununun demokratik çözümü için PKK ve PAJK dava tutsaklarının açlık grevi direnişi 113. gününde.

Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Hapishanesinde bulunan MLKP ve TKP-ML dava tutsakları da açlık greviyle dayanışmak için üç günlük açlık grevi eylemi yaptı.

Tutsak yakınlarının aktarımına göre; Murat Deniz, Yaşar Eriş, Bülent Kapar, Ahmet Doğan, Ümit Emrah Köse, Ercan Görtaş, Özgür Dinçer 12-13-14 Mart'ta 3 günlük açlık grevi eylemi yaptı.

Tutsaklar gönderdikleri mesajda, "Bizler bu açlık grevini, kasım ayından bu yana devam eden açlık greviyle dayanışmak ve hapishanelerde artan hak ihlallerine karşı yaptık" dedi.