30 Eylül 2024 Pazartesi

MLKP ve KGÖ'den Suruç eylemi: 33 şehidin gözleri üzerinizde

MLKP ve KGÖ milisleri, Suruç katliamının 7. yılında İstanbul'un birçok noktasında yazılama yaptı. Milisler, "Eylemlerimizle Suruç şehitlerinin hesabını sormak için haklarımızı devrimci savaşımı büyütmeye çağırıyoruz" dedi.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) ve Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ), Suruç'ta katledilen 33 düş yolcusu için İstanbul'un birçok noktasında yazılama yaptı.

"33 şehidin gözleri üzerinizde" yazılaması yapan MLKP ve KGÖ milisleri, eylemlere ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "MLKP ve KGÖ milisleri olarak İstanbul'un birçok noktasında yaptığımız çalışmalarla işçi sınıfı ve emekçileri, gençleri, kadınları ve tüm ezilenleri Suruç katliamını gerçekleştirenlerden hesap sorma mücadelesini büyütmek için partimizin saflarına katılmaya ve ölümsüzlerin bayrağını daha ileri taşımaya çağırdık.

Suruç şehitlerimizin yolu halkların birleşik devrimci mücadelesini büyütmenin yoludur. Onlar zafere giden yolda kutup yıldızımız, yol göstericilerimizdir. Onları katledenlere karşı devrimci savaşımı büyütmek ve katillerden hesap sormak boynumuzun borcudur. Tüm ezilenlere çağrımızdır, partimizin kızıl bayrağını daha yükseklere taşıyalım, onun büyük bedellerle yürüttüğü devrimci savaşımını büyütelim, başta Suruç olmak üzere bütün katliamların hesabını soralım.

Katliamcılar, işbirlikçiler ve onlara her türlü yardım edenler bilsin ki, size bir nefes kadar yakınız. Giremezsiniz dediğiniz sokaklarda, çıkamazsınız dediğiniz meydanlarda korkunuz olduk, olmaya devam edeceğiz. Halka karşı suç işleyenler namlularımızın hedefidir, partimizin adaletinden kaçamayacaktır. Devrimci savaşımı büyütecek ve ölümsüzlerimizin hesabını soracağız.

Suruç şehitleri ölümsüzdür!"