23 Eylül 2024 Pazartesi

MLKP şehidi Osman Nuri Ocaklı için taziyeler kabul edildi

Haziran ayında Kobanê'de işgalci Türk devletinin saldırısında ölümsüzleşen Osman Nuri Ocaklı (Yılmaz Behrareş) için Hesekê ve Qamişlo'da taziye çadırları açıldı. Açılan çadırlar çok sayıda kurum tarafından ziyaret edildi, kurum temsilcileri taziyede bulunurken omuz omuza mücadelenin süreceği belirtildi.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) komutanlarından Osman Nuri Ocaklı (Yılmaz Behrareş) için Heseke ve Qamişlo'da taziye çadırları açıldı.

HESEKÊ
MLKP komutanı Osman Nuri Ocaklı (Yılmaz Behrareş) QSD şehitleri Ezam Hesekê (Xalid Horan Etiye), Heyder Hesekê (Ebduleziz Xelife) için merkezi çadır açıldı. Taziye ziyaretine gelenler burada karşılandı. Üç şehidin resimlerinin açıldığı çadır çok sayıda kurum tarafından ziyaret etti.

PYD, Kongra Star, TKŞ, CKŞ, Şehit Aileleri Kurumu temsilcileri birer konuşma gerçekleştirdi.

TKŞ tarafından açılan taziye çadırında Osman Nuri Ocaklının resimlerinin yanı sıra TKŞ-JKŞ-CKŞ bayrakları asıldı.

Taziye çadırına, Ermeni Meclisi, İç Güvenlik Güçleri Kurumu, Askeri Meclis, Şehit Aileleri Meclisi, TKŞ, JKŞ, CKŞ üyeleri tarafından ziyaret gerçekleştirildi.

'ŞEHİTLER DEVRİME BAŞKA ANLAM YARATIYOR'
Hesekê Askeri Meclisi komutanlarından Demhat Hesekê, konuşmasına şehit ailelerine başsağlığı diledi. "Her bir yoldaşımızın şehadeti devrimde başka bir anlam yaratıyor" diyen Hesekê, "Yılmaz yoldaş komünist çizgide sonuna kadar yürüdü. Önündeki hiçbir engele takılmadı. İnsanlık için gereken tüm fedakarlığı göğüsledi. İşgalciliğe, faşizme, şovenizme karşı mücadele etti" dedi.

Osman Nuri Ocaklı'nın sınırlarını aşma iradesine dikkat çeken Demhat Hesekê, "Yılmaz arkadaş ilk geldiğinde Kürtçe bilmiyordu. Kendini eğitti, sınırlarını aştı. Birçok arkadaş onun şahsında kendini yeniledi" ifadelerini kullandı.

Rojava'da halkların birlikte inşa ettiği özerk sistemin hedef alındığına dikkat çeken Heseke, "Bugün Xalid ve Heyder arkadaşların taziye çadırları birlikte açıldı. Türk devletinin onların şahsında yaratmak istediği ayrımcılığa karşı fedakarlıkları kazanacak. Bugün binlerce Arap kadın ve erkek Kürt kardeşlerini savunmak için şehit düştü. Binlerce Kürt kadın ve erkekte Arap kardeşlerini savunmak için şehit düştü" dedi.

Rojava devriminde 13 binden fazla şehit verildiğine dikkat çeken Heseke, "Binlerce insan göç etti. Günlerdir görüyoruz ki Gazze'de binlerce insan tanklarla, toplarla öldürülüyor. Katliam yapılıyor. Şehit Yılmaz'ın ailesine selam gönderiyoruz. İki şehidimizin ailesine selam gönderiyoruz. Yürekleri rahat olsun. Yılmaz arkadaşın milyonlarca ailesi var artık. O yüreklerimize defnedildi. Bu yüzden şehitlerimizin yolunun takipçisi olacağız. Zafer, başarı mutlaka bizim olacak" ifadelerini kullandı.

İdris Oso'da sözlerine şehitlerin ailelerine başsağlığı dilekleriyle başladı. İşgalci Türk devletinin Rojava Kürdistanı'na yönelik saldırılarında başarılı olamayacağını belirten Oso, "Neden kazanamayacak? Çünkü Kürt, Arap, Süryani bütün halklar birlik oldular. Şehitlerimizin gücünden ve kanından güç alıyoruz, irademiz güçleniyor" dedi.

Ölümsüzlerin iradesinin büyük bir güç açığa çıkardığını söyleyen Oso, sözlerini şöyle tamamladı: "Direneceğiz ve amacımıza ulaşacağız. Bizler İç Güvenlik Güçleri olarak şehit Yılmaz'ın çadırında üç şehidimizin huzurunda bir kez daha söz veriyoruz. Kanlarını asla yerde bırakmayacağız. Kanımızın son damlasına kadar halkımızı savunmak için her zaman hazırız."

QAMİŞLO
Xerbi mahallesinde açılan taziye çadırında anma etkinliği saygı duruşuyla başladı. MLKP MK'nin Osman Nuri Ocaklı için yaptığı açıklama okundu. Gün boyu devam eden taziye çadırına, Süryani Partisi, Ziraat Kurumu, PYD; Şehit Aileleri Meclisi, TKŞ, JKŞ, CKŞ üyeleri ziyaret gerçekleştirdi.

Taziye çadırında PYD Qamişlo Meclisinden Eli Emer, Şehit Aileleri Meclisi adına Şemsixan Gulo, TKŞ Qamişlo Meclisi adına Abdulhalim Osman, SYPG adına Mizgin Erebo birer konuşma gerçekleştirdi.

Osman Nuri Ocaklı'nın devrimci yaşamını anlatan sinevizyon izlendi. Etkinlik "Biji berxwedana Rojava", "Şehid Namirin" sloganları atıldı. Taziye çadırı geç saatlere kadar ziyaret sürdü.