24 Eylül 2024 Salı

MLKP savaşçısı Sinan Güneş İsviçre'de anıldı

Kağızman'da ölümsüzleşen MLKP/FESK ve HBDH savaşçısı Sinan Güneş için İsviçre'nin Bern, Basel ile Zürih kentlerinde anma düzenlendi.

Kars Kağızman'da 29 Nisan'da ölümsüzleşen MLKP/FESK Karadeniz Kır Gerilla Birliği ve HBDH savaşçısı Sinan Güneş, İsviçre'nin Bern, Basel ile Zürih kentlerinde anıldı.

Bern'in Kutüsh lokalinde yapılan anmada MLKP İsviçre adına açılış konuşması yapıldı. Sinan Güneş'in mücadele hayatını anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Anmada MLKP Merkez Komitesi'nin Sinan Güneş ile ilgili açıklaması okundu. Anma "Devrim şehitleri ölümsüzdür", "Şehid namirin" sloganlarıyla sona erdi.

Basel kentinde yapılan anma saygı duruşu ve sinevizyon gösterimi ile başladı. MLKP adına yapılan konuşmada Sinan Güneş anlatıldı. HBDH ve KGÖ adına kısa konuşmalar yapıldı.

Zürih kentinde yapılan anmaya onlarca kişi katıldı. Sinevizyon gösteriminin ardından MLKP adına yapılan konuşmada Sinan Güneş'in mücadeleye bağlılığı ifade edildi. Ardından  HBDH, KKP, Partizan, MKP ve DC adına konuşmalar yapıldı.