23 Eylül 2024 Pazartesi

MLKP: Özgür Filistin için sokağa, eyleme!

Filistin'li direniş grupları ve siyonist İsrail arasındaki savaşa ilişkin açıklama yapan MLKP Enternasyonal Büro, "Filistin'de yaşayan halkların özgürlüğü, bütün ulusların ve tüm inançların özgürce yaşayabileceği bir Orta Doğu için siyonist İsrail devletin saldırganlığına, halkların dayanışmasının önüne geçen ve düşmanlık tohumları eken bölgedeki burjuva rejimlere karşı dünya işçi sınıfı ve ezilenlerini birleşik antiemperyalist mücadeleye çağırıyoruz. Nehirden denize, özgür Filistin için sokağa, eyleme" dedi.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Enternasyonal Büro, siyonist zulmüne karşı Filistin halkının özgürlüğü için mücadeleyi tüm dünyada yükseltmeye çağırdı. MLKP Enternasyonal Büro'nun açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "7 Ekim günü politik islamcı Hamas öncülüğünde, FHKC ve FDKC'nin de katıldığı geniş çaplı 'Aksa Tufanı' hamlesi dünyanın en büyük hapishanesine dönüştürülen Gazze'den İsrail'in siyonist zulmüne ve Filistin halkına dönük saldırganlığına verilmiş meşru bir savunma yanıtı oldu.

'AKSA TUFANI İSRAİL'E DARBE İNDİRDİ'
"Siyonist yerleşimcilerin en gerici, ırkçı ve faşist temsilcileriyle ittifak yapan Netanyahu hükümetinin Mescid-i Aksa kışkırtmaları, Filistin halkını nefessiz bırakmayı amaçlayan kesintisiz ablukası, sınırsız devlet terörü ve katliamları Filistin halkının ve örgütlerinin tarihsel direnişlerini adeta bir varlık yokluk mücadelesine dönüştürdü. Bu süreç Trump'ın başlattığı ve ardından Biden'ın aynı şekilde sürdürdüğü Yüzyılın Anlaşması ve İsrail'in Arap ülkeleriyle ilişkilerinin normalleşmesinin önünü açan Abraham Anlaşmalarıyla Batı emperyalizminin desteği altında gerçekleşti. Aksa Tufanı, bölgedeki en ileri askeri teknolojiye ve sözde en etkili koruma kalkanına sahip karşı-devrimci merkezlerden biri olan İsrail'e ağır bir darbe indirdi. Şok geçiren Siyonist devlet şimdi Gazze'den Batı Şeria ve Lübnan'a Filistin halkına yönelik katliamlarını ve yıllardır genişleyen sömürgeci işgalini hızlandırmak için olağanüstü hal ve savaş ilanıyla sınırsız bir pervasızlığa girişiyor.

'DEVRİMCİ DEMOKRATİK GÜÇLER ÖNE ÇIKMALI'
"İşbirlikçi politik islamcı Hamas'ın ve ona yakın çizgideki İslami Cihad'ın İran ve Türkiye gibi bölgedeki gerici, sömürgeci, faşist, halk düşmanı siyasal islamcı rejimlerle ve emperyalistlerle ortaklığı ve uzlaşmacı tutumu yıllardır büyüyor. Silahlı mücadelede Birleşik Operasyon Odası adı altında birleşen Filistin ulusal kurtuluş mücadelesi güçleri içinde devrimci demokratik güçlerin öne çıkması ve hareketin önderliğine yükselmesi gerçekleşmeden bu görkemli özgürlük mücadelesi, önündeki burjuva engelleri aşamamakta, dahası bölgedeki ve dünyadaki tüm devrimci güçlerle işbirliği de emperyalist güçlerin çıkarı uğruna feda edilir hale gelmektedir.

"Kitlesel halk protestolarıyla sarsılan işgalci İsrail devleti ve varlığını bu sömürgeci devlete bağlayan burjuva siyasi güçlerin ırkçı apartheid rejimi yıkılmadan gerçekleşemeyecek olan Filistin halkının özgürlüğü ancak halkların tam eşitliğini, gönüllü birlikteliğini ve sosyalizmi hedefleyen halkların birleşik mücadelesiyle mümkün olacaktır.

'FİLİSTİN İÇİN SOKAĞA, EYLEME'
"Geçtiğimiz günlerde Artsakh'ta on binlercesi bir kez daha tehcir edilen Ermeni halkı ve faşist şef Erdoğan'ın Kuzey, Güney ve Batı Kürdistan'da toplu katliamları hedefleyen sömürgeci saldırılara boyun eğmeyen Kürt halkı da Filistin halklarının tüm insani acılara rağmen bu onurlu özgürlük mücadelesini yürüten iradesinde bölgesel kader birliği içindedir. Filistin'de yaşayan halkların özgürlüğü, bütün ulusların ve tüm inançların özgürce yaşayabileceği bir Orta Doğu için siyonist İsrail devletin saldırganlığına, halkların dayanışmasının önüne geçen ve düşmanlık tohumları eken bölgedeki burjuva rejimlere karşı dünya işçi sınıfı ve ezilenlerini birleşik antiemperyalist mücadeleye çağırıyoruz. Nehirden denize, özgür Filistin için sokağa, eyleme!"