22 Eylül 2024 Pazar

MLKP MK'sinden Filistin halkıyla dayanışmayı yükseltme çağrısı

Siyonist İsrail'e karşı direnen Filistin halkıyla dayanışmayı kesintisiz sürdürmeye ve güçlendirmeye çağıran MLKP MK, "Başta gençlik ve kadın bölükleri olmak üzere dünya işçi sınıfını ve ezilenleri, Siyonist İsrail'in ırkçı, sömürgeci ve faşist soykırımcı işgal saldırısına karşı Filistin direnişiyle dayanışmayı kesintisizce sürdürmeye ve güçlendirmeye; komünist, devrimci ve tutarlı antifaşist partileri, grupları, çevreleri bu dayanışmanın örgütçüsü, öncüsü ve kılavuzu olarak bir adım öne çıkmaya çağırıyoruz" dedi.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Merkez Komitesi, siyonist  İsrail'in soykırım saldırılarına direnen Filistin halkıyla dayanışmayı kesintisiz sürdürmeye ve güçlendirmeye çağırdı.

Mahmut Derviş'in "Ve ant içerim ki,/bir mendil işleyeceğim yarına kadar,/ gözlerine sunduğum şiirlerle süslü/ve bir tümceyle, baldan ve öpücüklerden tatlı:Bir Filistin vardı,bir Filistin gene var" dizelerinin yer aldığı MLKP MK'nin açıklaması şöyle devam etti:

'DÜNYA İŞÇİ SINIFI VE EZİLENLERİN DİRENİŞLE DAYANIŞMASI GÜÇLENİYOR'
"Irkçı sömürgeci siyonist İsrail devletinin uluslararası karşıdevrimin siyasi ve askeri desteğiyle başlattığı saldırıya karşı Filistin halkının cüretli direnişi sürüyor. 7 Ekim hamlesini gerçekleştiren birleşik antisömürgeci güçler öncülüğündeki direniş bir kez daha ölümsüzlerin omuzları üstünde yükseliyor. Filistin halkı onbinlerce şehit pahasına sömürgeci işgale boyun eğmeyi reddederken, FHKC ve FDKC öncü birlikler ve politik-askeri komuta merkezleri olarak sınırsız devrimci fedakarlık ve kararlılıkla dövüşüyorlar. ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa başta olmak üzere emperyalist merkezlerin siyasi ve askeri desteğine rağmen sömürgeci apartheid rejimi ağır kayıplar vermekten ve iç krizlere sürüklenmekten kurtulamıyor. Yalana dayalı faşist psikolojik savaş her geçen gün etkisini daha fazla kaybediyor. Dünya işçi sınıfının ve ezilenlerin antisömürgeci Filistin direnişiyle dayanışması gelişip güçleniyor.

'İSRAİL DEVLETİNE KARŞI CANLARI PAHASINA SAVAŞIYOR'
"Tüm özgürlük savaşları gibi Filistin direnişi de çok ağır bedellerle gerçekleşiyor. İsrail'in ırkçı, sömürgeci, faşist soykırımcı savaş ve işgaline karşı mücadelenin öncü güçlerinden Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) sımsıkı mevzilendiği direniş siperlerinde tarihsel devrimci geleneklerini yeniden ayağa kaldırıyor. Ebu Ali Mustafa yoldaşın öğrencileri ve silah arkadaşları ırkçı, sömürgeci İsrail devletine karşı Gazze'de canları pahasına savaşıyorlar. Bu haklı, zorunlu ve ahlaki kavgada ölümsüzleşen, fedakarlığın, halkın onurlu, özgür ve mutlu bir yaşam hakkına bağlılığın, demokratik bir Ortadoğu'ya ve sosyalist bir dünyaya özlemin önder savaşçıları FHKC Merkez Komitesi üyesi ve Gazze'nin devrimci önderi, komutanı Eymen Naim Said El-Medhun (Ebu Muhammed) ve FHKC Genel Merkez Komite üyesi ve Şehitler, Esirler ve Yaralılar Komitesi sorumlusu Awad Al-Sultan (Ebu Samoud) şahsında Filistin şehitlerinin anısı önünde saygıyla, bağlılıkla, sevgiyle eğiliyoruz. Onların Gazze'de yükselttikleri bayrak tüm Ortadoğu'da dalgalandırılacak, Arap, Kürt, Süryani, Keldani, Asuri, Ermeni, Çeçen, Yahudi, Türkmen, Çerkes, Dürzi halklarının özgür birliğine dayalı demokratik ve sosyalist bir geleceğin kılavuzu olarak en kara günlerde bile ışık saçmaya devam edecektir.

'DİRENEN SAVAŞAN FİLİSTİNLİLERE BİN SELAM'
"Başta gençlik ve kadın bölükleri olmak üzere dünya işçi sınıfını ve ezilenleri, Siyonist İsrail'in ırkçı, sömürgeci ve faşist soykırımcı işgal saldırısına karşı Filistin direnişiyle dayanışmayı kesintisizce sürdürmeye ve güçlendirmeye; komünist, devrimci ve tutarlı antifaşist partileri, grupları, çevreleri bu dayanışmanın örgütçüsü, öncüsü ve kılavuzu olarak bir adım öne çıkmaya çağırıyoruz. Ölümsüzlerin izinde özgürlüğe, zafere! Direnen savaşan Filistin halkına, yaralı, tutsak Filistinlilere bin selam!"