23 Eylül 2024 Pazartesi

MLKP MK: Ölümsüzlerin yolunda yürüyor, devrim için savaşıyoruz!

MLKP MK, Ölümsüzler Ayı'na ilişkin açıklamasında "MLKP, faşizmin ideolojik siyasi tasfiyecilik kuşatma ve terörüne boyun eğmeyecek; özgürlük, adalet, kadınlara, halklara eşitlik ve sosyalizm bayrağını yok olma pahasına taşımaya; faşist şeflik rejimine, inkarcı sömürgeciliğe, erkek egemen sisteme, kapitalist düzene ve emperyalizme karşı mücadelenin tüm araç ve biçimleriyle savaşmaya devam ederek ölümsüzlere bağlılığın gereğini yerine getirecektir. Bu işçi sınıfına ve ezilenlere devrimci sözümüzdür" ifadelerini kullandı.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Merkez Komitesi, Ölümsüzler Ayı sebebiyle yazılı bir açıklama yayınladı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:" İşçiler, kadınlar, gençler, emekçi halklarımız! İnsanlık ve doğa çok büyük bir tehditle karşı karşıya. Ya yeni bir hayat ve yeni bir dünya kuracağız ya da insanlık ve doğa mahvolacak.

İşte hepimizin gözleri önünde: işgücü tüm dünyada sınır tanımaz biçimde yağmalanıyor. İşsizlik ve yoksulluk korkunç boyutlarda. Milyarlarca işçi, kadın, emekçi, genç, köylü, LGBTİ+, işsiz, emekli tok, tasasız, sömürüsüz, mutlu günlere hasretken, bir avuç sömürücü asalak korkunç bir lüks ve sefahat içinde yaşıyor, emekçi insanlığa ait tüm zenginlikleri tekelinde tutuyor. Erkek egemenliği en utanç verici biçimler aldı. Kadın kırımı sürüyor. Doğa acımasız biçimde tahrip ediliyor, ekolojik kriz büyüyor. Ezilen, sömürgeci boyunduruk altında tutulan halklar, ezilen ulusal topluluklar ve inançlar üzerindeki zulüm yoğunlaşıyor. Bölgesel savaşlara yenileri ekleniyor, işgaller çoğalıyor. İnsanlık yeni bir dünya savaşı tehlikesine doğru sürükleniyor.

Dünya işçi sınıfı ve ezilenler giderek hızlanan bu gidişe dur diyecek kuvvete sahip. Ne yazık ki örgütsüzlük, dağınıklık, gücüne güvensizlik, bir devrimci program etrafında birleşmemiş olmak, silahlı güçlerden yoksunluk ve burjuva ideolojinin her gün, her saat yeniden ürettiği insanlıkla bağdaşmaz faşist, ırkçı, şoven, gerici, erkek egemen düşüncelerin, kültürün etkisinden kurtulamamak, bu duruma, bu gidişe dur demeyi önlüyor. İşçi havzalarında, işçi-emekçi semtlerinde cesaretin ve onurun özgürleştiriciliği değil, korkunun ve boyun eğmenin çürütücü, insanlıktan çıkarıcı egemenliği baskın hale geliyor.

'MLKP FAŞİST TERÖRÜN EN AĞIR SALDIRILARINI GÖĞÜSLEMEYE VE SAVAŞMAYA DEVAM EDİYOR'
Komünistler ve devrimciler tüm dünyada cesaretin ve onurun özgürleştiriciliğini büyütmek, yaymak, ezilenlerin örgütlenmesi ve politik bir kuvvet haline gelmesi için mücadele yürütüyorlar. Ekonomik-demokratik ve devrimci taleplerle geliştirilen mücadelelerin başarısı için emek harcıyor, türlü fedakarlıklar sergiliyor, bedeller ödüyorlar. MLKP, bu kavganın Türkiye ve Kuzey Kürdistan'daki örgütlü, öncü enternasyonalist müfrezesi olarak faşist devlet terörünün en ağır saldırılarını göğüslemeye ve savaşmaya devam ediyor.

Tayyip Erdoğan yönetimindeki Saray cuntası tüm faşist, sömürgeci saldırılarına rağmen, özel hedef haline getirdiği MLKP'nin iradesini kıramıyor. Partimizi politik önderlik anlayışından ve politik mücadele tarzından koparamıyor. Bu yüzden çılgına dönüyor. Gözaltı ve tutuklama saldırılarını aralıksız sürdürürken, hapishanelerde özel baskıları, keyfi uygulamaları arttırıyor. Partimizin değişik düzeylerdeki önder ve yönetici kadrolarını suikastlerle, üslerinde kuşatarak, hava bombardımanlarıyla katletmek için tüm imkanlarını seferber ediyor. Politik-askeri kurumlarımıza savaş uçaklarıyla bombalar yağdırıyor. Yalana dayalı faşist psikolojik savaşı tırmandırıyor. Bütün bunlar MLKP'nin en ağır bedelleri göğüsleyerek savaşmaya devam etmesini, Türkiye ve Kürdistan devrimi için, Rojava devriminin savunulması ve sosyalist geleceği için, bölgesel demokratik ve sosyalist federasyonlar için, dünyada devrimci ve komünist birliklerin geliştirilmesi için tüm gücünü, imkanlarını, deneylerini seferber etmesini engelleyemiyor.

'BU BÜYÜK KARARLILIĞIN ÖNCÜLERİ ÖLÜMSÜZLERİMİZDİR'
Bu büyük kararlılığın, sınıf mücadelesinin güncel sorunlarıyla devrimci bir görüş açısıyla ilişkilenmenin, değişik kritik gelişmeler karşısında devrimci tutumlar almanın, halklarımızın kurtuluşu için sergilenen fedakarlık gücünün, İşçi-Emekçi Sovyet Cumhuriyetler Birliği'nin kuruluşuna ve sosyalizmin zaferine adanmışlığın öncüleri ve kılavuzları ölümsüzlerimizdir. Kentlerde, dağlarda, kuşatılmış üslerde, eylem boylarında, hapishanelerde, işkencehanelerde, gözaltında kaybetme saldırılarında, silahlı çarpışmalarda, savaş hazırlıklarında özgürlük ve sosyalizm bayrağını yükselterek ölümü ve düşmanı çaresiz bırakan, partimize yol açan kızıl savaşçılardır.

Onlar fabrikalarda, atölyelerde, okullarda, işyerlerinde, emekçi semtlerde, işçi havzalarında yürüttükleri mücadele içinde yetiştiler. Değişik halklara mensuptular. Ailelerinin dinleri, mezhepleri, inançları birbirinden farklıydı. Kadın, erkek ve LGBTİ+'ydılar. Farklı kentlerde, farklı ulusal ve kültürel ortamlarda doğup büyümüşlerdi. MLKP saflarında birleştiler, faşizme, inkarcı sömürgeciliğe, kapitalist sömürüye, erkek egemenliğine ve emperyalizme karşı dövüştüler. Kendilerinde yeni insanı inşa ettiler. Düşünceleri kadar duygularını da devrimcileştirdiler, eğitip şekillendirdiler. Yoldaşlığı, halk sevgisini, paylaşmayı, devrimci iyimserliği, dayanışmayı, özveriyi, ideallare bağlılığı, birbirinin yerine ölebilme gücünü kişiliklerinin mayasına dönüştürdüler. Kibiri, bireyciliği, bencilliği yıkıp geçtiler. Yalnızca kolay zamanlarda, başarılı süreçlerde değil, en zor dönemlerde, umutsuzluğun, yılgınlığın, korkunun salgın bir hastalık gibi dört yanı işgal ettiği koşullarda ve en büyük tehlikeler altında metanetle mücadele ettiler. Grev boylarında da, dağlarda da, emekçi semtlerdeki çalışmalarda da, kuşatılmış üslerde de, okullarda da, hapishanelerde de aynı yalınlıkla ve inançla yaşadılar ve savaştılar.

'ÖLÜMSÜZLERİMİZİN YOLUNDA YÜRÜYECEĞİMİZE SÖZ VERİYORUZ'
Yeni bir Ölümsüzler Ayı'nda, İrfan Çelik'ten Adil Can'a, Yaşar Okçuoğlu'ndan Hayrabet Honca, Yücel Hazar, Hüseyin Toraman ve Ali Ekber Bahadır yoldaşlara değin partimizi hazırlayan sürecin önderleri ve temel kadroları şahsında 74-94 dönemi ölümsüzlerimizi; değişik yıllarda MLKP Merkez Komitesi üyeleri olarak toprağa düşen Bayram Namaz, Hüseyin Demircioğlu, Süleyman Yeter ve Zeki Gürbüz yoldaşlar, KGÖ İstanbul İl Komitesi sekreteri Şengül Boran, ideolojik önderlerimizden Kutsiye Bozoklar, Hüseyin Demircioğlu Akademisi Komutanlığını omuzlamış ve kentlerde FESK komutanı olarak savaşmış Yeliz Erbay, genç enternasyonalist kızıl gerilla İvana Hoffmann yoldaşlar şahsında, Erdal Balcı'dan Osman Nuri Ocaklı'ya değin tüm ölümsüzlerimizi sevgi, minnet ve ideallerine bağlılıkla anıyor, işçi sınıfı ve ezilenlere, kalbimizin son vuruşuna kadar ölümsüzlerin yolunda, onların öncülüğünde yürüyeceğimize söz veriyoruz.

TKP kurucu önderi, Ekim devriminin savunulmasına emek vermiş Mustafa Suphi ve onbeşlere selam olsun.

71 kopuşunun önderleri Mahir, Deniz ve İbrahim'e; Sinan Cemgil'den Hüseyin Cevahir'e, Ulaş Bardakçı'dan Cihan Alptekin'e, Niyazi Yıldızhan'dan Ali Haydar Yıldız'a, Sinan Kazım Özüdoğru'dan Ömer Ayna'ya 71 atılımını kanlarıyla karan yoldaşlara selam olsun.

Sakine Cansız'dan Mahsum Korkmaz'a; Nergiz Gülmez'den Süleyman Cihan'a; Yeter Güzel'den Cafer Cangöz'e; Sabahat Karataş'tan Sinan Kukul'a; Lale Çolak'tan Osman Yaşar Yoldaşcan'a; Serap Kolukırık'tan Talat Türkoğlu'na; Sibel Sürücü'den Murat Ördekçi'ye; Zeki Yumurtacı'dan Ahmet Saner'e; Hatice Yürekli'den Ümit Altıntaş'a; Seyit Konuk'tan Cevat Saim Çelen'e; İlker Akman'dan Yüksel Eriş'e; Yusuf Metin'den İmran Aydın'a; Mine Bademci'den Mustafa Özenç'e; Cemalettin Yalçın'dan Ömer Yazgan'a; Aynur Sertbudak'tan Necdet Adalı'ya; Kenan Budak'tan Mehmet Latifeci'ye; Ulaş Bayraktaroğlu'ndan Göze Altunöz'e; Ceren Güneş ve Nubar Ozanyan'a; Necla Baksi'den Hüseyin Şen'e 1974 sonrası sürecin binlerce ölümsüz kahramanına selam olsun. Onları sevgiyle, halkların kurtuluşu için faşizme, inkarcı sömürgeciliğe, emperyalizme karşı can bedeli savaşımlarına ve devrimci ideallerine bağlılıkla anıyoruz.

'DEVRİMCİ SAVAŞIMA DESTEĞİ BÜYÜTELİM'
Halklarımıza çağrımızdır; ölümsüzlere sahip çıkalım. Şehitliklerini ve ailelerini ziyaret edelim. Çocuklarımıza, mahallemize, okullara, işçi havzalarına adlarını verelim. Onlar için evlerde, sokaklarda anmalar düzenleyelim. Yaşam ve mücadelelerini öğrenelim. Anılarına şiirler yazalım, ezgiler besteleyelim. Bizzat tanıdığımız şehitlerle ilgili bilgilerimizi, duygu ve düşüncelerimizi paylaşalım. Faşist şeflik rejiminin ve inkarcı sömürgeciliğin ezilenleri çürütme, insanlıktan çıkarma, doğayı yıkıma uğratma saldırılarına, işgalcilik ve bölgesel savaş kışkırtıcılığına; ABD'nin körüklediği yeni bir dünya savaşı tehlikesine karşı mücadelenin bir parçası olarak ölümsüzler için düzenlenecek eylemlere, anma etkinliklerine katılalım. Dostlarımızı, arkadaşlarımızı bu eylem ve etkinliklere götürelim. Devrimci savaşıma desteği büyütelim.

MLKP, faşizmin ideolojik siyasi tasfiyecilik kuşatma ve terörüne boyun eğmeyecek; özgürlük, adalet, kadınlara, halklara eşitlik ve sosyalizm bayrağını yok olma pahasına taşımaya; faşist şeflik rejimine, inkarcı sömürgeciliğe, erkek egemen sisteme, kapitalist düzene ve emperyalizme karşı mücadelenin tüm araç ve biçimleriyle savaşmaya devam ederek ölümsüzlere bağlılığın gereğini yerine getirecektir. Bu işçi sınıfına ve ezilenlere devrimci sözümüzdür.

Başta gençler olmak üzere, özgür ve onurlu bir yaşam; savaşsız, sömürüsüz, sınırsız, cins ayırımsız, dillere, kültürlere kilit vurulmayan bir dünya özlemi içindeki tüm emekçileri ve ezilenleri birleşmeye, örgütlenmeye ve savaşmaya çağırıyoruz.

Ölümsüzler yaşıyor MLKP savaşıyor! Kavgamız her yerde sürüyor yoldaşlar! Daima bizimlesiniz daima sizinleyiz!"