23 Eylül 2024 Pazartesi

MLKP Kürdistan şehit Yılmaz Behrareş'in sicil bilgilerini paylaştı

MLKP Kürdistan, şehit düşen Behrareş'in (Osman Nuri Ocaklı) sicil bilgilerini yayınladı. Şehit Behrareş, "Devrimi ulusların sınırlarına hapsetmeden, dünyaya yaymak için muazzam bir fırsat Rojava devrimi. Belki de devrimcilik anlayışımızı yeniden kuracağımız bunun için bize sıçrama zemini sağlayacak bir devrim Rojava. Rojava halklarıyla birlikte, Ortadoğu halklarıyla birlikte buluşma fırsatı burası. Halklar nasıl dövüşür, halklar nasıl kardeşleşir. Bunun için, bunu görmek bile Rojava'da devrimciler, komünistler için büyük bir imkân. Benim arzum bu devrimin büyümesi, yayılması. Tabii ki öncelikle Türkiye ve Kuzey Kürdistan topraklarında bu devrimin yenilerinin ortaya çıkması" dedi.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Kürdistan, 12 Haziran'da faşist Türk devletinin Kobanê'ye yönelik saldırısında ölümsüzleşen Yılmaz Behrareş'in (Osman Nuri Ocaklı) sicil bilgilerini yayınladı.

12 Haziran'da Kobanê'de faşist Türk devletinin saldırısında ölümsüzleşen Yılmaz Behrareş'in sicil kaydı şöyle:

'ROJAVA YENİ BİR DEVRİM'
"Adım Nuri Ocaklı. Rize fındıklı doğumluyum. 1966 yılında Rize Fındıklı'da doğdum. Annemin adı; Ayşe, baba adım; Yakup. Rojava'da partinin verdiği isim Yılmaz Behrareş. Rojava'nın Yılmazı olarak burada bulunuyorum. Yılmaz, aynı zamanda Rojava'nın ilk şehidi Serkan Tosun yoldaşın parti ismiydi. Bu yüzden benim için ayrı bir önem taşıyordu. Uzunca bir zamandır, parti saflarında devrimci mücadele yürütüyorum. Şimdi de Rojava topraklarında partimle birlikte mücadelemi sürdürüyorum. Rojava yeni bir devrim. 21. yüzyılda yaşadığımız bir devrim. Devrim teorilerine yeni deneyler ekleyen, Devrim teorimizi geliştiren önemli birikimler barındırıyor. Ama bundan öte bir devrimi yaşıyoruz burada.

'DEVRİM İÇİN MÜCADELE EDEBİLMEK HALKLARA BORUCUMUZ OLACAKTIR'
"Partinin verdiği görev ve çağrısıyla birlikte bu devrime katılmış olmak benim için ayrı bir heyecan. Ayrıca partinin bana bu şansı vermiş olması benim için çok önemli bir yerde duruyor. Burada olmak son derece onur verici bir şey. Çünkü biliyorum gelmek isteyip de bu fırsatı bulamayan yoldaşlarım var. Çok uzaklara gitmek gerekmiyor. Belki dünyanın durumundan başlayabiliriz ama. Ülkemizin, Kürdistan'ın, Ortadoğu'nun siyasal toplumsal koşulları bu topraklarda her şeyden önce bir devrimci gelecek ihtiyacını dayatıyor. İnsanlık için, ezilenler, gençler, kadınlar, Kürtler için, bütün ezilenler için devrimciler adeta havaya, suya olan ihtiyaç gibi bir ihtiyaç bu topraklarda. Devrimcilerin ve komünistlerin varlığı belki ezilen insanlık için umut olacak. Hatta diyebilirim belki son umudu devrimcilerin ve komünistlerin varlığıdır. O yüzden bu koşullarda, bu tarihte, bu çağda ve bu topraklarda devrimci olabilmek, devrimci kalabilmek ve devrim için mücadele edebilmek her şeyden önce bu halklara, insanlığa, ezilenlere bir borcumuz olacaktır.

'DEVRİMCİLİĞİ YENİDEN KURMAYA ÇALIŞTIĞIM BİR COĞRAFYA'
"Bu yüzden ben bir devrimciyim, bu yüzden komünistim, bu yüzden MLKP'liyim. Bu yüzden Rojava'da bulunuyorum. Rojava'da bulunmamın benim devrimci tarihimle de bir bağı var. Bu devrim aynı zamanda benim devrimciliğimi yeniden kurmaya çalıştığım, yeniden inşa etmeye çalıştığım bir dönem anlamına da geliyor. Kendimi yenilemenin, devrimcilikle kurduğum ilişkiyi yenilemenin, geliştirmenin bir fırsatı oluyor. Dolayısıyla Rojava hem devrime katıldığım bir bölge, bir coğrafya hem de kendi devrimciliğimi yeniden kurmaya çalıştığım, bunun fırsatını bulduğum büyük alt üst oluşların yaşandığı bir coğrafya. Her iki açıdan da benim için çok önemli.

'ASIL ARZUM DEVRİMİN BÜYÜMESİ, YAYILMASI'
"Bütün ezilenlere, gençlere, kadınlara Türk ve Kürt halklarına bir çağrı yapmak istiyorum. Bu devrim herkesin devrimi. Bu devrim Türkiye halklarının da devrimi. Türkiyeli devrimcilerin de devrimi. Gelsinler bu topraklarda devrimle buluşsunlar. Devrimle farklı biçimde bir bağ kursunlar. Çağımızda başka bir fırsat yok. Biz devrimi isteyen, arzu eden bir kuşak olarak yetiştik. İşte burada Rojava devrimimiz var. Bir devrim nasıl kurulur, devrim kurulduktan sonra ki sorunları nasıl çözülür, bunları görebilmek için muazzam bir fırsat. Devrimciliği yenilemek için muazzam bir fırsat. Devrimi ulusların sınırlarına hapsetmeden, dünyaya yaymak için muazzam bir fırsat Rojava devrimi. Belki de devrimcilik anlayışımızı yeniden kuracağımız bunun için bize sıçrama zemini sağlayacak bir devrim Rojava. Rojava halklarıyla birlikte, Ortadoğu halklarıyla birlikte buluşma fırsatı burası. Halklar nasıl dövüşür, halklar nasıl kardeşleşir. Bunun için, bunu görmek bile Rojava'da devrimciler, komünistler için büyük bir imkân. Benim arzum bu devrimin büyümesi, yayılması. Tabi ki öncelikle Türkiye ve Kuzey Kürdistan topraklarında bu devrimin yenilerinin ortaya çıkması.

'TÜRKİYE/KUZEY KÜRDİSTAN DEVRİMİNİN ZAFERİ İÇİN DE GÖREV YAPIYORUZ'
"Aynı zamanda, yüzümüz Türkiye devrime dönük, ayağımız Türkiye devrimine basıyor. Biz aynı zamanda Türkiye/Kuzey Kürdistan devriminin zaferi içinde burada görev yapıyoruz. Umuyor ve diliyorum amaç ve hedefimiz de bununla bağlantılı; bu devrim bütün Ortadoğu devrimi halini alacak. Bu devrimi Kuzey Kürdistan ve Türkiye'den de selamlayacağız. Bütün yoldaşlarımızı selamlıyorum. Şehitlerimize bağlılığımı dile getiriyor anıları önünde saygıyla eğiliyorum. Yaşasın Partimiz MLKP! Yaşasın devrim ve sosyalizm!"