30 Eylül 2024 Pazartesi

MLKP Kürdistan: İşgalci Türk ordusu Güney Kürdistan'dan defol

Türk devletinin gerçekleştirdiği Zaxo katliamına ilişkin açıklama yapan MLKP Kürdistan, "Bugün artık 'kınamak' zamanı geçmiştir. Başta Kürt ve Arap halkları olmak üzere tüm halkımız Sömürgeci faşist Türk devletinin işgal harekatına karşı ayağa kalkmalıdır. Türk devletinden hesap sormalıdır. Irak ve Güney Kürdistan yönetimi, açık biçimde Türk devletini teşhir etmeli, askeri, siyasi işbirliğine derhal son vermelidir" dedi. 

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Kürdistan, sömürgeci faşist Türk devletinin gerçekleştirdiği Zaxo katliamına ilişkin yazılı açıklama yaptı. "Sömürgeci Türk devleti 17 Nisan'da başlattığı yeni saldırı harekatıyla şimdiye kadar Güney Kürdistan topraklarına yönelik binlerce hava saldırısı düzenledi" denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bu saldırılarda kimyasal silahlar kullandı. Köylüleri katletti. İçindeki tüm canlılarla birlikte doğayı zehirledi. Bu sömürgeci işgal saldırısına karşı direnen yalnızca gerilla oldu. Direniş mevzileri terk edilmedi. İşgalci Türk ordusu yer yer püskürtüldü, ilerlemesi durduruldu. Onlarca gerilla bu direnme savaşında yaralandı, şehit düştü. Kimyasal bombalardan dolayı vücutlarında kalıcı hasarlar oluştu.

Sömürgeci faşist Türk devletinin bu saldırılarına karşı ne Güney Kürdistan yönetimi ne de Irak yönetimi bir tutum aldı. Şengal'de, Mexmur'da yapılan saldırılara onay verildi. KDP, tüm bu saldırılarda Türk devletiyle işbirliği içinde oldu. Yapılan tüm uyarılara rağmen Türk devletinin Güney Kürdistan'ı, Irak topraklarını işgal saldırılarına karşı sessiz kalındı. Bugün artık 'kınamak' zamanı geçmiştir. Başta Kürt ve Arap halkları olmak üzere tüm halkımız Sömürgeci faşist Türk devletinin işgal harekatına karşı ayağa kalkmalıdır. Türk devletinden hesap sormalıdır. Irak ve Güney Kürdistan yönetimi, açık biçimde Türk devletini teşhir etmeli, askeri, siyasi işbirliğine derhal son vermelidir. Yoksa halkın nezdinde bu katliamın ortakları olarak tarihe geçeceklerdir.

Bu yas gününde bir kez daha Irak halkının yanında, işgale karşı ortak mücadele içinde olduğumuzu belirtiyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılarımıza da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."