1 Ekim 2024 Salı

MLKP Kürdistan: Dağların görkemli direniş ruhuyla 1 Mayıs'a

MLKP Kürdistan Örgütü, Türkiye, Kürdistan, Ortadoğu ve tüm dünya işçileri ve ezilenlerine birleşme, komünizmin kızıl bayrağını 1 Mayıs alanlarında dalgalandırma çağrısında bulundu.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Kürdistan Örgütü 1 Mayıs'a ilişkin açıklama yaptı. 8 Mart ve Newroz'un serhildan ruhuyla 1 Mayıs'a yürüdüklerini kaydeden MLKP Kürdistan, cins, ulus ve sınıf mücadelesini birleştiren ezilenlerin karşısında hiçbir ittifakın kazanma şansı olmadığına dikkat çekti.

MLKP Kürdistan Örgütü'nün açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Sömürgeci boyunduruk altında derinleşen sömürü düzenine karşı mücadele tek yoldur. Zincirlerinden başka kaybedecek hiçbir şeyi olmayanların direnişi sonu ne olursa olsun muhteşemdir.

"Sömürgeci zincirleri kıra kıra, dağları özgürlüğün yurduna dönüştüren gerilla büyüsünü buradan alır.

"Rojava Kürdistan'ında yeni bir yaşamın, cins özgürlükçü demokratik halk devriminin inşasına girişmenin cesareti buradan gelir.

"Mahabat'tan günümüze Rojhilat Kürdistanı dağlarında ve kentlerinde meşaleler yanmaya devam ediyorsa, bu özgürlüğe sevdadandır.

"Başûrê Kürdistan'ın statü kazanmasında, Kürt halkının ulusal varlık hakkı için mücadele vardır.

"Bakurê Kürdistan'da tüm imha, inkar, katletme, işkence, tutuklama, zorla göçertme, doğayı yok etme saldırılarına rağmen yok edilemeyen direniş bu gerçekliğe dayanır.

"Şimdi Kürdistanımız, yeni bir saldırı dalgasıyla karşı karşıya. Sömürgeci AKP-MHP faşist diktatörlüğünün komutasında, KDP, ABD ve koalisyon güçlerinin desteğiyle Kürdistan dağlarına yeni bir sefer ilan edildi. Bu işgal ve topyekun imha konseptine karşı tüm alanlarda onur ve özgürlüğümüz için savaşalım.

"Emperyalist küreselleşme koşullarında, ulusal burjuvazi uluslararası sermayeyle bütünleşmiştir. KDP'nin ihanetçi çizgisi, ulusal tercihten değil sınıfsal pozisyonundan ileri gelmektedir. Kendi kaderimizi kendimiz belirlemek için ayağa kalkalım. Özgür bağımsız sosyalist Kürdistan'ı savunalım.  işbirlikçi, ihanetçi sermaye düzeninden hesap soralım.

"Halkların birliğini, sömürgeci faşist Türk devletinin Kürdistan topraklarına yönelik işgal saldırılarına geçit vermeyen dağlara dönüştürelim. Özgürlük gerillalarının mücadelesiyle bütünleşelim.

"Bakurê Kürdistan halkımızın tarihsel direniş geleneği, gerillanın varlığında ve halkçı-demokratik  Rojava'nın inşasında belirleyici role sahiptir. Bakurê Kürdistan halkımız ve onun devrimci komünist öncüleri, bu tarihsel görev ile hareket etmelidir. İşçi sınıfının ve ezilen halkların birleşik mücadelesinin simgesi olan 1 Mayıs'ı, bu sorumluluğun nişanesi olarak görmelidir.

"Her şehirde, sokakta, köyde, her fabrikada, evde, okulda ve her iftar sofrasında 1 Mayıs'ın ruhu dolaşmalıdır. Komünistler bulundukları her yerde sömürüye, ulusal inkara ve cins kırımına karşı sosyalist yurtseverlik çizgisiyle öncü irade olmalıdır.

"Rojava'da demokratik halk devrimimizin tüm kazanımlarını savunmak ve onu sosyalist çizgide ilerletmek için 1 Mayıs için tüm emeğimizi seferber etmeliyiz. BAAS rejimi koşullarında içi boşaltılarak bir devlet merasimine dönüşen 1 Mayıs'ı, Kürt, Arap, Ermeni, Süryani, Asuri ve Türkmen işçi ve emekçilerinin 1 Mayıs'ı olarak yeniden ayağa kaldırma mücadelesinde kararlı olmalıyız.

"Türkiye, Kürdistan, Ortadoğu ve dünyanın bütün işçileri ve ezilenleri birleşin. Komünizmin kızıl bayrağını 1 Mayıs alanlarında dalgalandırın."