23 Eylül 2024 Pazartesi

MLKP Hüseyin Demircioğlu Akademisi Komutanlığı: Ölümsüzleşenlerimiz yol gösteriyor

Kasım Şehitler Ayı dolayısıyla yazılı açıklama yapan MLKP Hüseyin Demircioğlu Akademisi, "Devrimci düşünceye, devrimci kavgaya ve devrimci yaşama tutkuyla bağlanmak, manevi değerlerimize sımsıkı sarılarak Türkiye ve Kürdistan birleşik devrimini yaratmaktır. Ölümsüzlerimiz sınıf bilincimiz ve kinimizdir. Devrim iddiamızdır. Düşmana karşı savaş bayraklarımızdır. Gün feda devrimciliğini kuşanarak sömürgeci faşist Türk devletinden hesap sorma günüdür" dedi.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Hüseyin Demircioğlu Akademisi Komutanlığı, Kasım Şehitler Ayı dolayısıyla açıklama yaptı. Ölümsüzleşenlerin mücadelesinin sürdürüleceği kaydedilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Ölmeden önce güneşteydi gözleri/işte bu yüzden/Ölürken ışıl ışıldı son sözleri... Ey ömrünü destan gibi yürüyenler/Yaşayan kimdir gerçekte/Ölen kim/Yaşarken bile tükenenler mi/Yılgın yılgın düşenler mi/Yoksa çekilip tarihin burçlarına/Bayrak bayrak ölümsüzleşenler mi ...."

'ONLARDIR YOLUMUZU AYDINLATAN, YOL GÖSTEREN'
"Yaşamlarının uzun ya da kısa olmasına bakmaksızın, ömürlerini bir destan gibi yaşayıp, tarihin burçlarına çekilerek bir bayrak gibi ölümsüzleşenlerimizi andığımız bir Kasım ayındayız yine...Ölümsüzleşenlerimiz, yeni bir toplum, yeni bir yaşam, yeni bir dünya için can verdiler. Özgür, adil,sömürüsüz, cins ayrımsız, sınırsız insani bir dünya özlem ve mücadelesinde ölümsüzleştiler. işçi ve emekçilerin, kadınların, gençlerin, ezilen ve sömürülen halklarımızın özgürlüğü ve kurtuluşu için savaştılar. Onlar devrim savaşının ideolojik, politik, ahlaki öncüleri ve bayraktarlarıydılar. Onlar, mücadelemizin yaratıcıları ve geleceğimizin mavi düşleriydiler. Onlardır bugünümüzü var eden, geleceğimizi aydınlatan... Dün olduğu gibi bugün de onların davaya bağlılıkları, adanmışlıkları, erdemleri, güçlü meziyetleridir yolumuzu aydınlatan, yol göstericimiz olan.

'GÜN TÜRK DEVLETİNDEN HESAP SORMA GÜNÜDÜR'
"Sömürgeci faşist diktatörlüğe karşı vermiş olduğumuz; sınıfsız, sömürüsüz, cins ayrımsız bir dünya yaratma savaşımımızın en sert biçimiyle sürüdüğü, devrimci görev ve sorumluluğumuzun katlanarak artığı, faşizme karşı savaşımızı yükseltme görevinin yakıcı bir hal aldığı günümüzde, ölümsüzleşenlerimizin ideallerini yaşatmak, değerlerini bayraklaştırmak, kişilik ve erdemlerini kuşanmak, partizanlıkta, adanmışlıkta tıpkı onlar gibi tereddütsüz yaşamak her zamankinden daha büyük bir önem taşıyor. Devrimin zaferi için savaşmak ve bu uğurda her türlü bedeli göğüsleyecek kararlılıkta olmak ve bu kararlılıkla yürümek ölümsüzleşenlerimizi anmada ki en temel ayırt edici çizgidir. Bu çizgi, ölümsüzleşenlerimizin, onurla taşıdıkları devrim bayrağını dalgalandırmayı sürdürmek ve devrimci eylemi yükseltmektir. Devrimci düşünceye, devrimci kavgaya ve devrimci yaşama tutkuyla bağlanmak, manevi değerlerimize sımsıkı sarılarak Türkiye ve Kürdistan birleşik devrimini yaratmaktır. Ölümsüzlerimiz sınıf bilincimiz ve kinimizdir. Devrim iddiamızdır. Düşmana karşı savaş bayraklarımızdır. Gün feda devrimciliğini kuşanarak sömürgeci faşist Türk devletinden hesap sorma günüdür.

'ONLARIN HESABINI MUTLAKA AMA MUTLAKA SORACAĞIZ'
"Devrim ve sosyalizm uğruna toprağa düşen tüm yoldaşlara ve devrimci yoldaşlara sözümüzdür. İşçilerin, ezilenlerin, halklarımızın özgürlük ve mutluluğu uğruna yaşamını feda eden şehitlerin adlarını ve anılarını yaşatmak, ideallerini zafere ulaştırmak için tüm gücümüzle savaşmaya devam edeceğiz. Dökülen her damla kanımızın hesabını mutlaka ama mutlaka soracağız. Tüm ölümsüzleşenlerimizi büyük bir sevgi, minnet ve bağlılıkla anıyor anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Şan olsun özgürlük ve sosyalizm uğruna ölümsüzleşenlere! Devrim şehitleri ölümsüzdür! Ölümsüzler yaşıyor devrim sürüyor! Tek yol devrim! Yaşasın sosyalizm!"