23 Eylül 2024 Pazartesi

MLKP Hüseyin Demircioğlu Akademisi: 45. yılında şan olsun PKK'ye

PKK'nin 45. kuruluş yılına ilişkin açıklama yapan MLKP Hüseyin Demircioğlu Akademisi Komutanlığı, "PKK'nin 45. kuruluş yılını kutluyor, Kürt Halk Önderi Öcalan yoldaş şahsında bu tarihi yaratan devrimci iradeyi selamlıyoruz. Ve bu tarihin yaratılmasına kanları ve canlarıyla emek verip yol göstererek ölümsüzleşen şehitlerimizi büyük bir sevgi, minnet ve bağlılıkla anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Hüseyin Demircioğlu Akademisi Komutanlığı, 45. kuruluş yılında PKK'nin mücadelesini selamladı. PKK lideri Abdullah Öcalan ve 21 kurucu üyenin katılımı ile 27 Kasım 1978'de Diyarbakır'ın Lice İlçesi Fis (Ziyaret) Köyü'nde yapılan kongreyle kuruluşunu ilan eden PKK'nin kuruluş yıldönümüne ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Emperyalist küreselleşmenin yarattığı krizlerin giderek derinleştiği ve çözümsüzlüğün ana karakter olduğu süreç ağırlaşarak devam ediyor. Avrasya'da, Afrika'da ve Ortadoğu'daki siyasi gelişmeler ve sürmekte olan vekalet savaşları, kapitalizmin yapısal sorunlarının ve varoluşsal krizinin ortaya çıkardığı bir gerçeklik olmakla birlikte, aynı zamanda dünyanın yeniden paylaşma isteğinin de bir ürünüdür. Tüm işaretler kapitalist dünya sisteminin iflasa sürüklendiğini, iflasa sürüklenirken de dünya halklarını birbirine düşmanlaştırarak, milliyetçi, şoven, ırkçı ve faşist politikalarla dünyanın ezilen halkları da felaketin eşiğine getirilmek istenmektedir. Savaş ve yıkım kapitalist dünya sisteminin tek kurtuluş seçeneği haline gelmiş bulunmaktadır.

"Siyasi, ekonomik, askeri, toplumsal kriz ve kaosun basıncı altında olan sömürgeci faşist şeflik rejimi de tıpkı emperyalist sömürgeciler gibi çıkışını sömürgeci savaş ve işgal politikalarında aramaktadır. Bu kapsamda sömürgeci faşist Türk burjuva devleti, on yıllardır Bakur Kürdistan'ın da yürüttüğü sömürgeci savaşı Batı ve Güney Kürdistan'a ve de Türkiye'nin geneline yayarak yeni bir boyuta çıkartmıştır. Başta Kürt Özgürlük Hareketi ve ulusal özgürlük isteyen Kürt halkı olmak üzere, komünist ve devrimci parti ve örgütler, inanç özgürlüğü isteyen Aleviler, cins özgürlükçü bir toplum isteyen kadınlar, özgür bir gelecek isteyen gençler, politik özgürlüğe susamış işçiler, kent ve kır yoksulları ve de tüm ezilenler sömürgeci faşist Türk devleti tarafından düşman ilan edilerek yok edilmesi, edilmediği koşullarda ise teslim alınmak istenmektedir. Bu kapsamda sömürgeci ,soykırımcı faşist tasfiyeci saldırılarını her geçen gün daha da arttırmaktadır. Fakat her türlü faşist yol ve yöntemi devreye sokmasına rağmen AKP-MHP-Ergenekoncu faşist iktidar istediği sonucu alamamaktadır. Sonuç alamadığı gibi, içerisine girdiği siyasi, askeri ve ekonomik krizi daha da derinleşmektedir.

"Sömürgeci faşist Türk devletinin istediği sonucu alamamasında kuşkusuz en belirleyici etken PKK'nin varlığı ve onun önderliğinde ve öncülüğünde ayağa kalkan Kürt halkının onurlu direnişidir. Elbette bu, Kürt Özgürlük Hareketinin ve Kürt halkının büyük bedeller ödeyerek, büyük irade sergileyerek, özcesi kan ve can bedeliyle yarattığı büyük direniş sayesinde başarılmıştır. Bu tarihsel direniş, aynı zamanda Ortadoğu'da, emperyalistlerin ve bölgenin gerici, sömürgeci, faşist devletlerin politikalarını sekteye uğratmakta, dünyanın ezilen ve sömürülen halklarına umut aşılamakta, yol göstermektedir.

"Türkiye ve Kürdistan devrim hareketi bakımından tarihsel bir öneme sahip olan, '71 devrimci atılım ve kopuşunun bir parçası olarak tarihi bir çıkış yapan, kendi öz gücüne dayanarak; ideolojik, siyasal, örgütsel ve eylemsel çizgisini yaratan; kadro ve militan ölçülerini, yurtsever ve insan olmanın esaslarını belirleyen; katliamlarla, sürgünlerle, baskı ve asimilasyonlarla yok edilmeye çalışılan Kürt halkının varlık ve özgürlüğünü esas alan; sömürgeci, soykırımcı faşist Türk burjuva devletine ve işbirlikçilerine karşı bunun savaşımını veren ve bu savaşımıyla Kürt halkının kendi küllerinden kendini yeniden var etmesini sağlayarak, dört parça Kürdistan'da Kürt ulusal bilincinin gelişimini sağlayan; Rojava Kürdistan'da demokratik halkçı ve kadın özgürlükçü bir devrimin oluşmasına öncülük ve önderlik eden; yarattığı mücadele geleneğiyle ezilen ve sömürülen dünya halklarına esin kaynağı olan ve güç veren; sayısız tarihi direnişlere imza atıp, sayısız kahraman komutan ve savaşçı yetiştiren; özgür Kürt kadın kimliğini ve ideolojisini yaratarak kadın özgürlük mücadelesine tarihsel bir katkı sunan, HBDH'mizin önemli bir bileşeni olan, PKK nin 45. kuruluş yılını kutluyor, Kürt Halk Önderi Öcalan yoldaş şahsında bu tarihi yaratan devrimci iradeyi selamlıyoruz. Ve bu tarihin yaratılmasına kanları ve canlarıyla emek verip yol göstererek ölümsüzleşen şehitlerimizi büyük bir sevgi, minnet ve bağlılıkla anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. 46. kuruluş yılının zafer yılı olması dileğiyle...

"Yaşasın PKK!
Yaşasın özgür, sosyalist Kürdistan!
Yaşasın Türkiye-Kürdistan birleşik devrimimiz!"