29 Eylül 2024 Pazar

MLKP-HBDH savaşçısı Ulaş Alankuş Stuttgart'ta anıldı

Ulaş Alankuş ve Fikret Tekçe, Stuttgart'ta yapılan etkinlikte anıldı. MLKP ve HBDH gerillası Alankuş ve PKK gerillası Tekçe için düzenlenen anmada, birleşik mücadele ve şehitlere sahip çıkmanın önemine vurgu yapıldı.

Ağrı'da çıkan çatışmada ölümsüzleşen MLKP ve HBDH gerillası Ulaş Alankuş (Şafak Kızıldere) ve PKK gerillası Fikret Tekçe, Almanya'nın Stuttgart kentinde düzenlenen etkinlikte anıldı.

Anmaya HBDH bileşenlerinden MLKP, PKK, TKP-ML, DKP, TİKB, MKP taraftarları ile devrimci kurumların temsilcileri katıldı.

Ulaş Alankuş ve Fikret Tekçe şahsında özgürlük ve sosyalizm savaşımında ölümsüzleşenler anısına saygı duruşuyla başlayan anmada, Alankuş'un yaşamından kesitlere yer verilen sinevizyon gösterimi yapıldı.

MLKP adına yapılan konuşmadan sonra MLKP Merkez Komitesinin Ulaş Alankuş için yaptığı açıklama okundu. Açıklamada, "Sana söz, silahın genç komünistlerin ellerinden düşmeyecek, savaş her alanda sürdürülecek" denildi.

Anmada ayrıca HBDH Yürütme Komitesi adına yapılan açıklamada okundu.

TKP-ML ve DKP adına yapılan konuşmalarda da, birleşik mücadelenin önemine vurgu yapıldı, şehitleri sahiplenmek gerektiği belirtildi.

Konuşmalarda, birleşik mücadelede ölümsüzleşen Ulaş Bayraktar gibi Ulaş Alankuş'un da Ulaş Bardakçı gibi silahının son mermisine kadar savaşıp ölümsüzleştiği, şimdi adlarını taşıyan yeni Ulaşların mücadele alanlarında faşizme meydan okuduğu belirtildi.

Anma etkinliğinde, Ulaş Alankuş ile İstanbul'da birlikte mücadele yürüten bir yoldaşı, anılarını paylaştı.

Anma, "Yoldaş seni anacağız" ezgisinin seslendirilmesiyle sona erdi.