24 Eylül 2024 Salı

MLKP gerillası Sinan Güneş Stuttgart'ta anıldı

Kars Kağızman'da ölümsüzleşen MLKP/FESK ve HBDH gerillası Sinan Güneş Almanya'nın Stuttgart şehrinde düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Kars Kağızman'da 29 Nisan'da ölümsüzleşen MLKP/FESK ve HBDH gerillası Sinan Güneş, Almanya'nın Stuttgart kentinde anıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anmada, Sinan Güneş'in Karadeniz birliğine katılmadan önce çekilen videosu gösterildi.

MLKP Temsilcisi yaptığı konuşmada "Faşist şeflik rejimi tasfiye etmek üzere saldırırken devrimci hareketimiz direniyor. Umudu eylemiyle besliyor. Yeni iddiaların ve mevzilerin öncü savaşçıları ölümsüzdür. Mahir'lerden Sinan'lara bu yolu yürüyenlere selam olsun" dedi.

TKP/ML adına da anmaya gönderilen mesaj okundu. Mesajda şu ifadelere yer verildi: "Tüm imha ve yok etme savaşına karşı komünist ve devrimciler silah elde direnişlerini sürdürmektedir. Tarihin bu kesitinde, tutunma ve faşizme karşı meydan okuma hayatı derecede önemlidir. T. Kürdistanı'nda gerilla güçleri azgın saldırılara karşı can bedeli bir karşı koyuş ve mücadele içindedirler. Elde silah direnen, bunda ısrar eden her politik irade kuşkusuz süreci karşılamada tarihe halk adına, ezilenler adına ve devrim adına önemli bir not düşmektedir. Sinan Güneş bu iradenin taşıyıcı öznesi ve faşizme meydan okumanın adı oldu. Silah elde savaşan ve düşen TKP/ML, PKK ve MLKP gerilla güçlerine ve gösterdikleri iradeye selam olsun."