25 Eylül 2024 Çarşamba

MLKP Eşbaşkanları: Filipinler devriminin ölümsüz kahramanları yaşıyor

MLKP Eşbaşkanlığı, katledilen Filipinler Komünist Partisi önder kadro ve üyeleri için açıklama yayınladı. MLKP açıklamasında, "Emperyalizmin ve faşizmin devrimci önderleri ve önderlik kurumlarını yok ederek, devrimci mücadeleyi boğma planları yenilgiye uğratılacak, devrim korkusu dünya burjuvazisinin ve emperyalist küreselleşme kapitalizminin kabusu olmaya devam edecektir" denildi.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Eşbaşkanları Berçem Güneş ve Kerim Gökdeniz, Filipinler Komünist Partisi Merkez Komite Yürütme Konseyi Başkanı Ka Laan ve Genel Sekreter Ka Bagong-Tao'nun katledilmesine ilişkin açıklama yaptı. “Filipinler devriminin ölümsüz kahramanları yaşıyor! Derim sürüyor!” başlıklı açıklamada, “Bütün dünya devrimci güçleri gibi partimiz de, Filipinler Komünist Partisi’nin açıklamasından, FKP Merkez Komite Yürütme Konseyi Başkanı Ka Laan ve Genel Sekreter Ka Bagong-Tao'nun 8 yoldaşıyla birlikte 22 Ağustos 2022'de katledildiğini öğrendi. Halk düşmanı Duarte rejiminin ve faşist Filipinler ordusunun işlediği, er ya da geç, fakat mutlaka hesabını vereceği bu ağır suçun, ABD’nin odağında durduğu emperyalist merkezlerle işbirliği içinde örgütlendiğine şüphemiz yok” ifadelerine yer verildi.

“Filipinler Komünist Partisi, önderlik sürekliliğinin ve çizgi sürekliliğinin ortadan kaldırılmasına fırsat tanınmadığını; bu faşist katliama Merkez Komitesini ve diğer yönetici parti örgütlerini yeniden oluşturarak, FKP’yi ve devrimci savaşımı tasfiye planını başarısızlığa uğratarak cevap verdiğini; Filipinler’de özgürlük bayrağının dalgalanmaya devam ettiğini müjdeledi” denilen MLKP Eş Başkanları açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

“FKP’nin ve Filipinler devriminin önderlerinden Benito Tiamzon (Ka Laan), Wilma Austria-Tiamzon (Ka Bagong-Tao) yoldaşlar ile FKP’nin temel kadrolarının katledilmesi, dünya burjuvazisinin devrimleri boğmak için uygulamakta olduğu önder kadroları ve önderlik kurumunu fiziki yok etme stratejisinin yeni bir örneğidir. Dünya devrimci hareketi bu stratejiyi alt etmeye odaklanmak, örgütsel yapılanışını ve önderlik kurumunun çalışma tarzını bu temelde yenilemek, geliştirmek, yetkinleştirmek sorumluluğuyla karşı karşıyadır. Bu görev, 21. yüzyılın, sonuna yaklaştığımız ilk çeyreğinde Hindistan’da, Tamil’de, Filipinler’de, Kolombiya’da, Filistin’de, Kürdistan’da ve Türkiye’de toprağa düşen devrimci ve komünist önder kadroların anısına bağlılığın temel koşullarından birine dönüşmüş bulunuyor. Devrimci partiler, önderlik sürekliliğini ve çizgi sürekliliğini sağlamanın tüm imkanlarını son sınırına kadar değerlendirmek sorumluluğuyla ve sınavıyla karşı karşıyadır.”

“Yoldaş Bagong-Tao ve Yoldaş Laan’ın fiziki olarak savaşımdan koparılmalarının yarattığı büyük boşluğu doldurmak için atılması gereken adımları duraksamaksızın atan Filipinler Komünist Partisi’ni selamlıyor; FKP’nin ve FKP etrafında birleşmiş Filipinler emekçilerinin ve yoksullarının acısını ve öfkesini paylaşıyor, Filipinler devriminin zaferine inancımızı bir kez daha haykırıyoruz” denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Dünya devrimci güçlerini, Benito Tiamzon, Wilma Austria-Tiamzon (Ka Bagong-Tao) ve 22 Ağustos şehitleri için anmalar düzenlemeye, faşist Duarte rejiminin uluslararası temsilcilikleri önünde gösteriler örgütlemeye, Filipinler devrimiyle ve Filipinler Komünist Partisi’yle omuz omuza olduklarını haykırmaya, enternasyonal devrimci dayanışmayı yükseltmeye çağırıyoruz.

“Emperyalizmin ve faşizmin devrimci önderleri ve önderlik kurumlarını yok ederek, devrimci mücadeleyi boğma planları yenilgiye uğratılacak, devrim korkusu dünya burjuvazisinin ve emperyalist küreselleşme kapitalizminin kabusu olmaya devam edecektir.

“Yoldaş Bagong-Tao, Yoldaş Laan ve 22 Ağustos Ölümsüzleri Yaşıyor FKP Savaşıyor!

“Yaşasın Devrim! Yaşasın Enternasyonal Devrimci Birlik, Mücadele Ve Dayanışma!”