30 Eylül 2024 Pazartesi

MLKP dava tutsakları Timtik ve Ünsal'a destek için açlık grevine başlıyor

Tüm hapishanelerde bulunan MLKP dava tutsakları, ölüm orucu direnişinde olan avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın taleplerinin kabul edilmesi için 22 Haziran Pazartesi günü, bir haftalık açlık grevi eylemine başlayacaklarını açıkladı. 

Türkiye ve Kürdistan'daki hapishanelerde bulunan MLKP dava tutsakları, ölüm orucunda olan Halkın Hukuk Bürosu Avukatları Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'a destek için bir haftalık açlık grevi eylemine başlıyor.

MLKP dava tutsakları adına Zeynep Yeter ve Deniz Aytaç tarafından yapılan açıklamada, 22 Haziran'da açlık grevi eyleminin başlayacağı kaydedildi.

Açıklama şöyle:

"AKP ve MHP diktatörlüğü; tüm yasa ve yasaklarıyla, mahkemeleriyle, devrimci tutsaklara dönük hapishane politikalarıyla ezilenler üzerindeki faşist politikalarına devam ediyor. 

"Adil yargılanma hakkı talebiyle ölüm orucuna başlayan Mustafa Koçak'ı ve yine aynı taleplerle ve konser yasaklarının kaldırılması talebiyle ölüm orucu eylemi yapan Grup Yorum üyeleri Helin Bölek'i ve İbrahim Gökçek'i yakın zamanda ölümsüzlüğe uğurladık. 

"Adil yargılanma hakkı talebiyle ölüm orucuna başlayan halkın hukuk bürosu avukatlarından Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal ile tutsaklar Didem Akman ve Özgür Karakaya eylemlerini sürdürüyor. 

"Bizler hapishanalerdeki MLKP dava tutsakları olarak, ölüm orucu eylemindeki tutsaklarla dayanışmak ve tutsakların taleplerinin kabul edilmesi için 22 Haziran tarihinden itibaren bir hafta açlık grevi eyleminde olacağız."