22 Eylül 2024 Pazar

MKP dava tutsakları 15 günlük açlık grevine başladı

MKP dava tutsakları 15 günlük açlık grevine başlayacaklarını belirterek, "Başta ailelerimiz olmak üzere bütün devrimci, demokratik, ilerici dinamikleri ve kamuoyunu direnişimize ve mücadelemize omuz vermeye ve tutsakların çığlığı olmaya çağırıyoruz" dedi.

Maoist Komünist Parti (MKP) dava tutsakları hapishanelerde artan hak ihlallerine, infaz yakma politikalarına ve tecride karşı 15 günlük dönüşümlü açlık grevine başladı.

MKP dava tutsakları yaptığı açıklamada, hapishanelerde hak ihlalleri ve saldırıların arttığına dikkat çekerek, saldırılara karşı devrimci tutsakların mücadelesinin de kesintisiz bir biçimde sürdüğünü vurguladı.

Açıklamada, "Hapishanelerdeki başta infaz yakma ve hasta tutsaklar meselesi olmak üzere derinleşen ve ağırlaşan tecrit koşulları, iletişim ve tüm temel haklara yönelik saldırılara karşı tüm hapishanelerde bulunan komünist tutsaklar olarak 15-30 Ocak tarihleri arasında 15 günlük uyarı açlık grevi eylemi yapacağımızı kamuoyuna açıklıyoruz. Başta ailelerimiz olmak üzere bütün devrimci, demokratik, ilerici dinamikleri ve kamuoyunu direnişimize ve mücadelemize omuz vermeye ve tutsakların çığlığı olmaya çağırıyoruz" ifadeleri kullanıldı.