23 Eylül 2024 Pazartesi

Mizgîn Erebo: Gelin birlikte bu saldırılara karşı duralım

Halkların Birlik ve Dayanışma Kurumu (SYPG) temsilcilerinden Mizgîn Erebo işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı direnme çağrısı yaptı.

Halkların Birlik ve Dayanışma Kurumu (SYPG) temsilcilerinden Mizgîn Erebo işgalci Türk devletinin saldırılarına ilişkin görüntülü mesaj yayınladı.

Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye devriminin 12 yıldır karanlığa karşı direndiğini ifade eden Mizgîn Erebo, Rojava devriminin tüm dünya için tehdit oluşturan DAİŞ çetelerinin sonunu getirdiğini hatırlattı.

2017'den beri DAİŞ çetelerini oluşturan ve destekleyen Türk devletinin bölgeye saldırdığını kaydeden Mizgîn Erebo şu ifadeleri kullandı: "2017 Qereçox saldırısı, 2018'de Efrîn, 2019'da Girê Spî ve Serêkaniyê işgal edildi. 2021'de Xiwêran saldırısı ve 2022'de bölgemize yönelik saldırılar gerçekleşti. Ve bu devrimin onlarca öncüsü katledildi."

Türk devletinin bir kez daha bölgeye saldırdığını belirten Mizgîn Erebo, faşist işgalci Türk devletinin bütün planlarını Kürt halkının ve bölgedeki bütün direnişçi halkların yok edilmesi üzerine yaptığını vurguladı.

İşgalci Türk devletinin bu yüzden bölgedeki gerici ve burjuva güçleri kendine yedeklediğini ifade eden Mizgîn Erebo, "Dağlık Karabağ/Artsakh'da 50 binden fazla Ermeni göç ettirildi ve ağır saldırılarla Ermenilerin özerk yönetimine son verildi" dedi.

Mizgîn Erebo SYPG olarak bölgedeki halklara şu çağrıyı yaptıklarını kaydetti: "Direnişçi ve onurlu halkımız gelin Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye devrimini savunun. Bu devrim bizim devrimimiz ve bu dünyadaki bütün karanlığın ve vahşetin sonlandırıcısıdır. Bölgemize yayılan Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye devriminin ışığını koruyun.

Komünistler, sosyalistler, demokratlar, ilericiler gelin faşist işgalci Türk devletinin bugün bölgemize yönelik gerçekleştirdiği vahşi saldırılara karşı Rojava devrimini savunun. 24 saatte 12 kişi katledildi. Bütün altyapı ve halka hizmet eden fabrikalar hedef alındı. Gelin birlikte bu saldırılara karşı duralım. Bizler Halkların Birlik ve Dayanışma Kurumu olarak bölgemizde direneceğiz. Sokaklarda, alanlarda, meydanlarda olalım. Bütün direnişçi, ilerici insanlara çağrımızdır; gelin bizimle birlikte direnin. Gelin sizler de alanlara, meydanlara çıkın ve Türk devletinden hesap sorun."