22 Eylül 2024 Pazar

MİT'in katlettiği Firyal Silêman Xalid sonsuzluğa uğurlandı

Kerkük'te geçtiğimiz günlerde MİT saldırısıyla ölümsüzleşen Firyal Silêman Xalid (Zelil Zagros) Hesekê'de uğurlandı. Uğurlama törenine Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetim temsilcileri, kadın örgütleri katıldı.

Kerkük'te 18 Ocak günü MİT tarafından katledilen Kürt kadın devrimci Firyal Silêman Xalid (Zelal Zagros) bugün Kuzey ve Doğu Suriye'nin Hesekê kentinde yapılan merasim töreniyle sonsuzluğa uğurlandı.

Hesekê'de bulunan Şehit Dijwar şehitliğinde yapılan merasim törenine; Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetim temsilcileri, kadın örgütleri katıldı. Şehit Aileleri Meclisi'den Fatma Elî yaptığı konuşmada Firyal Silêman Xalid'in ihanet ile katledildiğini belirtti. Kongre Star adına söz alan Laleşin Hesekê ise Silêman Xalid'in 31 yıl devrimci mücadele yürüttüğünü ve kadın özgürlüğü için emek harcadığını belirtti.

Devrimin kazanımlarına dönük saldırılara dikkat çeken Laleşin Hesekê, "Devrimimizi korumalıyız" dedi.

Firyal Silêman Xalid'in ailesi adına konuşan Minewer Xalid, Firyal Silêman Xalid'in "Rojava devriminin kazanımlarını korumayı miras olarak bıraktı" dedi. Zenûbiya Kadın Topluluğu üyesi Şerzad Casim Feryat Xalid'i katledenlerin açığa çıkarılması için uluslararası hukuk kurumlarına çağrıda bulundu. Firyal Silêman Xalid'in mücadelesini sürdüreceklerini belirtti.

Konuşmaların ardından Firyal Silêman Xalid'in şehit belgesi okunarak ailesine verildi ve ardından sloganlar eşliğinde toprağa verildi.