24 Eylül 2024 Salı

Mismari: Erdoğan petrol yataklarına ulaşmak istiyor, karşı duracağız

Libya Ulusal Ordusu Mismari, Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın planlarını gerçekleştirmek adına bölgedeki petrol yataklarına ulaşmaya çalıştığını belirterek, "Güçlerimiz, Sirte'nin batısında onlara karşı kalkan olacak" dedi.

Arap basınına konuşan Libya Ulusal Ordusu (LUO) Sözcüsü Ahmed El Mismari, Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH) Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın planları doğrultusunda petrol yataklarına ulaşmak için saldırılarını sürdürdüğünü kaydetti. Mismari, LUO güçlerinin bu plana karşı duracağını söyledi.

Erdoğan'ın gözünün Libya petrol ve gazlarında olduğunu ifade eden Mismari, "Türkiye'nin silahlarına ve güçlerine, Katar'ın da kirli istihbarat çalışmalarına karşı duracağız" dedi.

Mismari, LUO güçlerinin petrol alanlarını savunmak için güçlü bir konumlandırma yaptığını kaydetti ve şunları söyledi: "Birliklerimizin bir bölümünü Sirte'nin batı bölgelerine konuşlandırdık. LUO olarak Kahire Bildirgesi, Berlin Sözleşmesi ve uluslararası anlaşmalara göre hareket ediyoruz. Bu doğrultuda milislere karşı sert saldırılarımızı durdurmuştuk. Yapılan takip ve denetlemeler gösterdi ki milisler, Sirte'ye saldırmak için hazırlık yapıyor."