19 Eylül 2024 Perşembe

Minbic Meclisi: Bölgemizi savunacağız

Minbic Demokratik Sivil Yönetimi yaptığı açıklamada bölgelerini koruyacaklarını ve Türkiye'nin tehditlerine boyun eğmeyeceklerini belirtti.
Minbic Demokratik Sivil Yönetimi, Minbic'te yaşanan son gelişmeler ve Türkiye ile ABD arasında varılan anlaşma hakkında açıklama yaptı.
 
Basın açıklamasına çok sayıda bölge meclisi ve komün yöneticisi katıldı. Açıklamayı Minbic Demokratik Sivil Yönetimi Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Xêr El-Şexo okudu. Minbic ve köylerinde yaşayan tüm kesimlerin yegane temsilcisi Minbic Askeri Meclisi olduğunu ifade eden Şexo, meclisin en önemli görevinin bölgesini bütün saldırılardan korumak olduğunu kaydetti. Minbic Askeri Meclisi'nin, Türkiye'den destek alan IŞİD"e karşı savaştığını ve kentlerini çetelerden kurtardığını ifade eden Şexo, "Bu uğurda Feysel Ebu Leyla, Ednan Ebu Emced, Ebu Casim El-Bageri ve Botan Türkmen gibi yüzlerce şehit verdi. İç güvenlik güçleri de ülke ve yurttaşların güvenliği için görevlerini aralıksız yerine getiriyor" diye belirtti.
 
Demokratik Sivil Yönetimin, kentin özgürleştirilmeden önce kurulduğunu ve kentin kurtarılması kent sakinlerinin yardımıyla gerçekleştiğinin altını çizen Şexo, "Şimdi de Minbic'i yönetecek güç odur, kurulduktan sonra da çalışmalarını meclis ve çeşitli komiteler aracılığıyla sürdürdü. Kentte yaşayan yurttaşların dış güçlerin emirleri ve iç işlerine karışmasına ihtiyaçları yok" dedi.
 
Şexo konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:
"Türkiye komşu bir devlet, ancak Cerablus, Bab, ve Efrin'de talancı karanlık güçlere destek veriyor. Acaba bölgeyi nasıl özgürleştirmeyi düşünüyor? Türk devleti işgal ettiği topraklardan bir an önce geri çekilmeli ve bölge halkları kendi kendilerini yönetmeli."
 
Minbic Askeri Meclisi'ne destek veren YPG'nin askeri danışmanlarına teşekkür eden Şexo, "Onlar sayesinde artık bölge geçleri kendi kendilerini eğitecek ve savunacak seviyeye geldi" diye vurguladı.
 
Şexo, "Biz Minbic Demokratik Sivil Yönetimi olarak tüm Minbiclilere diyoruz ki; içiniz ferah olsun. Biz bölgenin huzur ve güvenliğini savunmaya devam edeceğiz. Bölgede ortak yaşamı geliştireceğiz ve hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Minbic Askeri Meclisi bölgeyi koruyan tek güçtür. Minbic'den göç eden tüm Minbiclilere geri dönme ve kendi topraklarında ortak yaşamı kurma çağrısında bulunuyoruz. Türk devletinin öncelikle yapması gereken şey, Minbic, Cerablus, Bab ve Efrin'den göç eden yurttaşları geri döndürmelidir" diye belirtti.