22 Eylül 2024 Pazar

Milli Eğitim Bakanı'ndan öğrencilerin sömürüsü itirafı

Milli Eğitim Bakanı Tekin, meslek liselerinin patronlara ucuz emek gücü amacı taşıdığını itiraf etti. Patronlara seslenen Bakan Tekin, "Neye ihtiyacınız varsa karşılayalım. Derslerin içeriğini de sizinle yazalım" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den meslek liselerini patronlara ucuz emek gücü olarak gençlerin yetiştirildiği alanlar olduğu itirafı geldi. Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde Mecit Çetinkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Binnur Çetinkaya Mesleki Eğitim Merkezinin açılışında patronlara seslenen Bakan Tekin, "Neye ihtiyacı varsa ona meslek lisesi programı açalım. Ara elaman ihtiyacınızı karşılayalım" dedi.

DERS İÇERİĞİNİ PATRONLAR BELİRLEYECEK
Meslek liselerinin eğitim amacı taşımadığı, patronlara ucuz emek gücü ihtiyacını karşılayan alanlar olduuğunu itiraf eden Bakan Tekin'in, "İnebolu'da, Kastamonu'da hangi ara elemana ihtiyaç varsa, hangi sektörde ihtiyaç varsa oturuyoruz ilgili ticaret odası, sanayi odası ya da ildeki büyük sanayi, yatırım kuruluşlarıyla, 'Neye ihtiyacınız var, oradaki meslek lisesi bünyesinde o programı açalım' diyoruz. 'Eğitimci kadrosunu beraber oluşturalım, akademik personel bizde olsun, meslekle ilgili derslerin içeriğini sizinle yazalım' diyoruz. Bu anlamda, 'proje okul' diye bir kavram ürettik. Şu an Türkiye'de 400 civarında sektöre hizmet eden her alanda meslek liseleri açıyoruz. Karşılığında sektörden istediğimiz de çocuklarımıza istihdam garantisi" sözleri dikkat çekti.