23 Eylül 2024 Pazartesi

Migros işçilerinin Özilhan'a çözüm için verdiği süre bugün dolacak

Migros depo işçileri, yeni bir eşiğe taşıdıkları eylemlerini Tuncay Özilhan'ın evinin önünde yapacaklarını duyurmuş ancak gelen müzakere talebi üzerine ertelediklerini belirtmişti. Bir açıklama yayımlayan DGD-Sen, müzakere sürecinin sürdüğünü ancak bugün patrona verdikleri sürenin dolacağını belirterek, bugün bir çözüm üretilmediği takdirde 18 Şubat'ta Özilhan'ın Beykoz'daki evinin önünde eylemde olacaklarını duyurdu. 

DGD-Sen üyesi Migros depo işçilerinin direnişi sürüyor. 3 Şubat'tan bu yana işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin alınması, günlük  saatlik ücretlere 4 TL zam yapılması ve primlerin yasal güvenceye alınması talepleriyle sürdürülen iş bırakma eylemi neticesinde müzakere süreci de titizlikle ve çözüm odaklı bir şekilde DGD-Sen avukatları ve temsilcileri tarafından yürütülüyor. 

Müzakere sürecine ilişkin açıklama yapan DGD-SEN, şu ifadeleri kullandı: "Direniş süresince işten atılan 257 işçinin ise iadesi ve taleplerinin karşılanması için Migros yönetimi ve taşeronu UsGrup yöneticileriyle görüşmeler her kanaldan yürütülmüş ve çözüm zemini konusunda açık olduğumuz defalarca belirtilmiştir.

'SORUMLULUKLARINI GİZLEYEMEZLER'
UsGrup patronu eski sendikacı Veysel Cingöz meseleyi  yokuşa sürmektedir. Müzakere sürecini manipüle etmek için işçi arkadaşlarımızı tek tek arayarak yanlış bilgilendirme kandırmaya, direnişi bölmeye ve eski şartlarda çalışmaya ikna etmeye çalışmaktadır. 257 işçinin haklı ve meşru taleplerinin karşılanması için çözüm basittir. Veysel Cingöz bu kan davası tavrına son vermelidir. Migros yönetimi sorunun çözüm noktasında aktif rol almalıdır. Bu konuyu zaten sorunların çoğunun çıkış zemini olan taşeron şirket patronuna havale ederek kendisinin gerçek sorumlu konumunu gizleyemez..

'TAVİZSİZ MÜCADELE YÜRÜTECEĞİZ'
UsGrup ve Migros arasındaki muvazaalı alt-üst işveren ilişkisi hem hukuki olarak hem de pratik düzlemde Migros'u doğrudan çözümün baş rolü yapmaktadır. Biz sendika olarak her türlü çözüm önerisine açık olmakla birlikte taleplerimizin karşılanması tavizsiz bir mücadele yürüteceğimizi de bir kez daha ilan ediyoruz."

EYLEMLER FARKLI BİR EŞİĞE TAŞINDI
Öte yandan eylemlerini yeni bir eşiğe taşıyan direnişçiler Migros şubelerinde halka yönelik konuşmalarla boykot çağrısı yapıyor. Yine Migros işçileri Tuncay Özilhan'ın eski başkanı olduğu TÜSİA ve patronu olduğu Anadolu Grup önünde basın açıklamalarıyla taleplerini yinelemiş ve kazanana kadar mücadele edeceklerini kaydetmişti. 

ÖZİLHAN'IN EVİNİN ÖNÜNDE OLACAKLAR
İşçiler, 16 Şubat 2022  tarihinde Tuncay Özilhan'ın Beykoz'daki evinin önüne eylemlerini taşıyacaklarını duyurmuştu. DGD-Sen, kendilerine iletilen müzakere talebi üzerine eylemi ertelemiş, patrona süre tanıdıklarını açıklamıştı. 

Migros depo işçileri bugün çözüm üretilmediği takdirde 18 Şubat Cuma günü Özilhan'ın evinin önünde olacaklarının altını çizdi.