23 Eylül 2024 Pazartesi

Migros depo işçileri iş bıraktı

Migros depo işçileri yüzde 8 zam dayatmasına karşı Esenyurt ve Bayrampaşa'da iş bırakma eylemi yaptı. İşçilere, HDP ve ESP'liler destek verdi.

Migros depo işçilerinin sefalet zammı dayatmasına karşı direnişi sürüyor. Esenyurt'ta depo işçilerinin başlattığı direniş Bayrampaşa'ya sıçradı. İşçiler yüzde 8 zam dayatmasına karşı iş bırakma eylemi yaptı.

Esenyurt'taki Migros deposunda direnen işçilere, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekilleri Musa Piroğlu, Züleyha Gülüm, HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü dayanışma ziyaretinde bulundu. 

PİROĞLU: İŞÇİLER ÜRETTİKLERİ ÜRÜNÜ KULLANAMIYOR
Ziyarette konuşan HDP Milletvekili Musa Piroğlu, marketlerin deposunda ve kasasında çalışan işçilerin, o marketlerde satılan ürünleri alamadığına dikkat çekti. İşçilerin sefalet ücreti verildiğini belirten Piroğlu, "Kasada verdiğimiz ürünü alamıyoruz, depoladığımız ürünü eve götüremiyoruz. Çocuklarımıza yediremiyoruz" dedi. Bu durumun tekstil, makine, inşaat sektörlerinde de aynı olduğunu kaydeden Piroğlu, "Üreten işçiler, ama işçiler ürettikleri ürünü kullanamıyor. İşçiler yaptığı binada kalamıyor. İşçiler diktiği gömleği giyemiyor. İşçiler çocuğuna et yediremiyor. İşleri bittiğinde ya da biz itiraz ettiğimizde kapı önüne koyuyorlar" diye konuştu.

'İKTİDAR PATRONLARIN ARKASINDA'
Patronların iktidar arkalarında olduğu için işçilere yönelik saldırılarını rahatlıkla sürdürdüğünü vurgulayan Piroğlu, "Bütün yasaları onlar çıkarıyor. Ne zaman işçi hakkını aramaya kalksa, kapının önüne TOMA geliyor, çevik geliyor" dedi.

İşçiler, "Direne direne kazanacağız", "Migros işçisi yalnız değildir", "İşçi burada, Migros nerede", "Vur vur inlesin, Migros bizi dinlesin", "İşçiyiz, haklıyız, söke söke alırız" sloganlarını attı.

BAYRAMPAŞA’DA DA İŞ BIRAKMA EYLEMİ BAŞLADI
Bayrampaşa Migros depo işçileri de iş bırakma eylemi yaptı. İşçiler yaptıkları görüşmede, taleplerini ileterek karşılanana kadar eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı.