21 Eylül 2024 Cumartesi

Metroda bıçakla kadına saldıran sanık: Eylemim olmadı

Tavşantepe metrosunda maske takmadığı gerekçesiyle hakaret, küfür ve bıçakla bir kadına saldıran, görüntülerin sosyal medyaya yayılmasının ardından tutuklu yargılanan Emrah Yılmaz, görüntülere rağmen "Gelmeyin keserim" demek dışında eyleminin olmadığını iddia etti. Duruşma ertelendi. 

24 Kasım 2021'de Kadıköy'den hareket eden Tavşantepe metrosunda, Emrah Yılmaz  maske takması konusunda bir kadına hakaret etmiş, bıçakla üzerine yürümüş ve küfür etmişti. Görüntünün sosyal medyada paylaşılmasının adından gözaltına alınan ve tutuklu yargılanan Yılmaz'ın "silahla kasten yaralamaya  teşebbüs", "basit yaralama", "hakaret", "halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla silahla tehdit" ve "zincirleme şekilde silahla tehdit" suçlarından 18 yıl üç aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. 

Anadolu 27. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada hakim İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden istenen görüntülerin CD'ye aktarılarak mahkemeye ulaştığını, Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne yazılan müzekkereyle sanığın tetkiklerinin yapıldığını fakat raporun hazırlanmadığını tutanağa geçirdi.

Söz alan Yılmaz, kendini aklamak için olayın en başından değerlendirilmesini istedi. Kamera kayıtlarına yansıyan bıçakla saldırma ve küfürlere rağmen Yılmaz, "Gelmeyin keserim" demek dışında bir eyleminin olmadığını iddia etti.

Duruşmada izlenen görüntülerde olay saatlerine ait metro istasyonu girişi, turnike ve istasyon bölgesi, sanığın trene biniş ve iniş anları, trenin içine dair kayıtların olduğu ve kayıtlar izlendiğinde olayın kameraya uzak yerde geçtiği, bu nedenle net görüntü elde edilemediği tespit edildiği tutanağa geçirildi.

Ara kararını açıklayan mahkeme, İBB'den gelen görüntülerin daha net çözülebilmesi için Ulusal Kriminal Büro'ya gönderilmesine karar verdi.

Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmederek duruşmayı erteledi.