22 Eylül 2024 Pazar

Metin Lokumcu davasında karar 12 Haziran'da verilecek

Katledilen Metin Lokumcu davasında 12. duruşma görüldü. Heyet değişikliğine giden davada, karar verilmesi için duruşma 11 Haziran 2024'e ertelendi.

Metin Lokumcu'nun katledilmesine ilişin davanın 12. duruşması Trabzon Adliyesinde görüldü. Metin Lokumcu'nun ailesi ve yol arkadaşları duruşmayı takip etti.

Mevcut mahkeme başkanının rahatsızlığından dolayı, bu duruşmada heyet değişikliğine gidildi. Heyet, tutanak altında imzası olan polislerden 2'sinin dinlenmemesine karar verdi.

Lokumcu ailesinin avukatı Meriç Eyüboğlu, bir kez daha Hopa'da keşif talebinde bulundu.

Keşif talebinin reddine, mütalaa hazırlanması için dosyanın savcılığa gönderilmesine karar verildi. 11 Haziran 2024'te karar duruşması için gün verildi.

Duruşmanın ardından adliye önünde açıklama yapıldı. Duruşmayı takip eden Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Milletvekili İbrahim Akın, bu duruşmanın Türkiye'deki hukuk sistemi açısından spesifik bir örnek olduğunu kaydetti. Bu durumun tüm ülkeye yayıldığını belirten Akın, mahkemenin resmi polislerin bile ifadesini alamadığını nasıl adaleti sağlayacağını kaydetti.