1 Ekim 2024 Salı

Meslektaşlarından Ünsal ve Timtik için duyarlılık çağrısı

"Adil yargılanma" talebi ile ölüm orucunda bulunan avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın durumuna dikkat çeken meslektaşları, Timtik ve Ünsal'ın yaşaması için tek çözümün, hukuki ve insani olan haklı taleplerinin karşılanması olduğunu vurguladı.

"Adil yargılanma" talebi ile ölüm orucu direnişindeki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın durumuna çeken Adalet için Dayanışma Platformu, Timtik'in bulunduğu Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamaya Timtik ve Ünsal'ın yakınlarının yanı sıra çok sayıda avukat katıldı. Açıklamada "Adil yargılanma hak, zorla müdahale cinayettir. Ebru ve Aytaç tahliye edilsin" pankartı açılırken burada konuşan avukat Ayşegül Çağatay, Timtik ve Ünsal için Adli Tıp Kurumu'nun (ATK) "Cezaevinde kalamaz" raporu vermesine rağmen tahliye edilmediklerini hatırlattı.

'TEK ÇÖZÜM ADİL YARGILANMA'
Timtik ve Ünsal'ın "Adil yargılanma" taleplerinin yerine getirilmesi yerine zorla müdahale ile karşı karşıya olduklarını ifade eden Çağatay, "Zorla müdahalenin çözüm olmadığını, tam aksine cinayet olduğunu tekrar tekrar vurguluyoruz. Bugüne kadar zorla müdahale sonucu birçok insan sakat kalmış ve hayatını kaybetmiştir. Onların yaşaması için tek çözüm, hukuki ve insani olan haklı taleplerinin yerine getirilmesidir. Ebru ve Aytaç hemen tahliye edilmeli ve Yargıtay, adil yargılanma yönünde karar vermelidir" diye konuştu.

TİMTİK VE ÜNSAL İÇİN DUYARLILIK ÇAĞRISI
Kazanılan her hakkın ezilen halkın kanı ve canı pahasına kazanıldığını dile getiren Çağatay, "Bu haklarımızı faşizmin gasp etmesine seyirci kalmayacağız. Bizler, Adalet İçin Dayanışma Platformu olarak, Ebru ve Aytaç'ın haklı taleplerini duyurmaya, onların sesi olmaya devam edeceğiz. Ayrıca tüm demokratik kurumları ve duyarlı kamuoyunu, Ebru ve Aytaç'ı yaşatacak bir mücadelenin asli bir parçası olmaya ve adalet mücadelesini büyütmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.