23 Eylül 2024 Pazartesi

Meslektaşları Dr. Levent Cemal Güngör'ü andı

Adana Tabip Odası, Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren Dr. Levent Cemal Güngör'ü oda binası önünde andı.

Adana Tabip Odası, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yaşamını yitiren Dr. Levent Cemal Güngör şahsında tüm sağlık emekçilerini andı.

Adana Tabip Odası önünde yapılan anma saygı duruşuyla başladı. Anmada konuşan Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, "Üzgünüz; çünkü her geçen gün tükeniyoruz. Çünkü her geçen gün ölüyoruz" dedi.

Menteş, "Her geçen gün eksiliyoruz. Ülkemizde ilk vakanın görüldüğü tarihten önce, sağlık emek ve meslek örgütleri olarak halkımızın sağlığı için, sağlık çalışanlarının sağlığının önemli olduğunu birçok kez vurguladık. Çünkü bilimin ve aklın yolu buydu. Ancak siyaset ve ekonomi bilimin önüne geçti. Siyasi ve ekonomik kaygılarla alınan kararlar veya zamanında alınmayan kararlar yüzünden binlerce insanımızı, yüzlerce sağlık çalışanımızı kaybettik. Kaybetmeye de devam ediyoruz" diye konuştu.

300'den fazla sağlık emekçisinin koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini söyleyen Menteş, "Bunların 117'si tıp doktorudur. Ne yazık ki bunlardan birisi de tüm uğraşlarımıza rağmen kaybettiğimiz Levent Cemal arkadaşımızdır" diye kaydetti.

Menteş, "Bu ölümlerin önemli bir bölümü önlenebilir ölümlerdi ve siz onları ne yazık ki önlemediniz, önleyemediniz. Bizlere Covid-19'un meslek hastalığı olarak sayılmasını bile çok gördünüz. Sevgili Levent Cemal, bugün yine burada seninle olmak isterdik. Ancak istediğimiz bu şekilde bir birliktelik değildi. Burada bulunan arkadaşların, çalışma arkadaşların, dostların, akrabaların, herkes geçmişte olduğu gibi şimdide sana sevgilerini sunuyor. Sen ışıklar içinde uyurken hepimiz eminiz ki şu an bizi dinliyor ve görüyorsundur. Bizler sana bugüne kadar Adana'mıza ve tabip odamıza yaptığın hizmetler için, yaptığın tüm mücadeleler için, yaptığın tüm güzellikler için, yaptığın hizmetler için, dokunduğun her insan, her hasta, her arkadaş, her dost adına sana teşekkür ederiz. Yıldızlar yoldaşın olsun" diye belirtti.