23 Eylül 2024 Pazartesi

Meslek Fabrikası emekçileri: Daimi, güvenceli iş istiyoruz

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası emekçilerinin daimi iş talebiyle düzenlediği eylemler sürüyor. Eylemde yapılan konuşmada "Daimi, güvenceli iş istiyoruz" denildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası eğitimci ve emekçileri seslerini duyurmaya devam ediyor. Daimi iş talepleriyle bir araya gelen Meslek Fabrikası emekçileri, eylemlerinin 8. gününde basın açıklaması yaptı.

"İş, ekmek, özgürlük", "Emekçiyiz, haklıyız, kazanacağız", "Susmuyoruz, hakkımızı istiyoruz", "Yaşasın onurlu mücadelemiz", "Güvenceli gelecek, güvenceli iş" sloganlarının atıldığı eylemde açıklamayı Büşra Güngör okudu.

Güngör, meslek fabrikası emekçileri olarak daimi iş taleplerine yanıt alana kadar haklı mücadelelerine devam edeceklerini vurguladı.

İktidarın ekonomik krizin faturasını emekçi halka yüklemeye çalıştığını, üstüne de koronavirüsun kol gezdiği yaşam mücadelesinde işsizlikle yüz yüze kaldıklarını belirten Güngör "Bu adaletsizliği haksızlığı kabul etmiyoruz" dedi.

Taşeron çalışmanın kölelik olduğunu söyleyen ve buna son verilmesinin gerekliliğine değinen Güngör, "Bizler taşeron sistemin mağdurlarıyız. Her gün eve giderken bugünü de atlattık demek istemiyoruz. Daimi, güvenceli iş istiyoruz" diye konuştu.

İhale süreci bittiğinde hiçbir haktan faydalanamadıklarını da belirten Güngör, seslerinin duyulması için, taleplerine yanıt alana kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.