24 Eylül 2024 Salı

Meşale Tolu'nun 'Oğlum bende kalacak' adlı kitabı çıktı

Bir dönem ETHA'da muhabirlik ve çevirmen olarak çalıştığı için 8 ay tutsak kalan gazeteci Meşale Tolu'nun "Oğlum bende kalacak" adlı kitabı Almanca olarak yayınlandı.
Bir dönem ajansımızın muhabiri ve çevirmeni olarak çalışan Meşale Tolu'nun "Oğlum bende kalacak - Siyasi rehin olarak Türkiye'de tutsak" adlı kitabı çıktı.
 
Almanya'da Rowohlt Yayınevi tarafından basılan kitap 23 Nisan'da yayınlanacak. Gazetecilik faaliyetleri yüzünden 2017 yılında 8 ay Bakırköy Kadın Hapishanesi'nde kalan Tolu, kitabından hapishane anılarını kitaplaştırdı. Almanya'nın Bild gazetesine konuşan Tolu, "Alman Konsolosluğu uzun süre tutsaklığım hakkında bilgilendirilmedi. Alman hükümetinden beklentilerim yoktu ve pazarlık istemiyordum, sadece hakkımı istedim" dedi. Türkiye'de dosyanın devam ettiğini belirten Tolu, "Türkiye'de hukuk sistemine çok inancım olmasa bile beraatımı istiyorum. Türkiye'de gitme özgürlüğümü elde alınmasını istemiyorum" ifadelerini kullandı. Tolu, "Türkiye'de halen gazeteciler, avukatlar, akademisyenlere karşı soruşturma açılıyor ve baskı altında yaşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyaseti insan haklarını ayaklar altında alıyor. Yerel seçimlerin sonuçları bile tanımıyor. Siyasi durumun değişmesiyle birlikte benim içinde bu mesele kapanacak" diye belirtti.