30 Eylül 2024 Pazartesi

Mert Cömert anıldı: 33'lerin mirasını sahiplenmekten geri durmayacağız

Suruç şehidi Mert Cömert Samsun'un Bafra İlçesi'nde bulunan mezarı başında anıldı. Anmada ESP adına konuşan Mehmet Ali Genç, "33'lerin mirasını sahiplenmekten geri durmayacağız" dedi.

Suruç katliamının 5. yılında Suruç şehidi Mert Cömert Samsun'un Bafra İlçesi'nde bulunan mezarı başında anıldı.

HDP, HDK, SYKP ve DİSK/Emekli-Sen'in de katıldığı anma saygı duruşu ile başladı. ESP adına konuşan Mehmet Ali Genç "Dün 'beraber savunduk beraber inşa edeceğiz' diyorduk, bu amaçla yola çıkılmıştı. SGDF'nin çağrısıyla bir araya gelen yüzlerce genç Kobanê'yi yeniden inşa etmek için harekete geçmişti. IŞİD çetelerinin saldırısı sonucu yüzlerce genç devrimci yaralandı. 33 yoldaşımız ölümsüzleşti" dedi.

Düş yolcularının sadece oyuncak taşımadığını, aynı zamanda çantalarında bir devrimi sahiplenme inancının ve devrim umudunun da bulunduğunu vurgulayan Genç, AKP'nin sorumluları aklamaya, dava dosyasını kapatmaya çalıştığını belirtti. Genç, "Bizler tüm bu çabalara rağmen 5 yıldır verdiğimiz adalet mücadelesini sokak sokak direnerek kazanacağız, 33'lerin düşlerini, inançlarını gerçek kılacağız diyoruz" dedi. 33'lerin dünyanın dört yanında anıldığını, mezarlarının ziyaret edildiğini kaydeden Genç, 33'lerin Rojava devrimine dokunmak ve yıkık kentlerden yeni bir yaşamı varetmek için yola çıktıklarını vurgulayarak "33'lerin Kobanê kampanyası Türkiye ve Kürdistan halklarının birleşik devrimini örgütleme çabasının, ezilen halklarla dayanışmanın bir yansımasıdır" diye konuştu.

Genç, "Dün söylemiştik, bugün de söylüyoruz Rojava devrimini beraber savunduk, beraber inşa edeceğiz. 33'lerin mirasını sahiplenmekten geri durmayacağız" diye vurguladı.

SYKP adına yapılan konuşmada ise "33'lerin düşlerini sahiplenmeye devam edeceğiz, katillerden hesap sorulana dek mücadeleyi sürdüreceğiz" denildi.

Konuşmaların ardından Mert Cömert'in mezarına karanfiller bırakılarak anma sona erdi.