24 Eylül 2024 Salı

Mersin'de ücretlerini alamayan tekstil işçileri iş bıraktı

En Med Global Tekstil firmasının ücretlerini ödenmediği için 4 gündür iş bırakma eyleminde olan Dev Tekstil üyesi işçiler, hakedişlerini alıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Mersin Serbest Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren En Med Global Tekstil firmasında çalışan işçiler, hem ücretlerini hem de sigortalarının yatırılmamasından kaynaklı iş bırakma eylemi yaptı. Firmanın farklı kademelerinde çalışan yaklaşık 200 işçi, patronun polis çağırmasına rağmen 4 gündür eylemi sürdürüyor.

İşçiler adına açıklama yapan Dev Tekstil Sendikası üyesi Şürkan Kalçın, patron tarafından iki aydır ücretlerini zamanında yatırılmadığını, mesai ücretlerini ödenmediğini ve bazı çalışanların sigortasını yatırmadığını belirterek, bundan kaynaklı da iş bırakma eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi. Patronun Cuma günü ücretlerini bankaya yatırdığını söylemesine rağmen şu ana kadar hesaplarına herhangi bir paranın yatırılmadığını dile getiren Kalçın, hakedişleri yatırılıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini ifade etti.

Zor koşullara rağmen çalışmak zorunda kaldıklarını belirten Kalçın, "Her ay maaşlarımız geç yatırılıyor. Mart ayını geçtim, Şubat ayı maaşını hala yatırmamış. 8 aydır sigortasız çalıştırılan arkadaşlarımız var. Kimse evine ekmek götüremiyor. Arkadaşlarımızın evlerine gitmesi için dolmuşa verecek paraları yok" diye konuştu.

İşçilerin, En Med Global Tekstil önündeki bekleyişi sürüyor.