25 Eylül 2024 Çarşamba

Meral Danış Beştaş'ın ameliyatı başarılı geçti

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş Erzurum'da trafik kazası geçirdi. Belinde kırık olduğu öğrenilen Beştaş'ın ameliyatı başarılı geçti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, şoförü Mehmet Vefa ve ismi öğrenilemeyen bir parti yöneticisi seçim çalışmaları kapsamında gittikleri Erzurum'un Karayazı ilçesinde trafik kazası geçirdi. Araçta sıkışan Beştaş, olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından çıkarıldı.

Beştaş, yapılan ilk müdahalenin ardından önce Erzurum Devlet Hastanesi'ne, ardından Ankara'ya sevk edildi. Hayati tehlikesi olmayan ve bilinci açık olan Beştaş'ın belinde kırık olduğu öğrenildi. Beştaş, Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi'nde ameliyata alındı. Ameliyatı başarılı geçen Beştaş'ın geçici olarak yoğun bakıma alındığı, omuriliğinde hasar olmadığı öğrenildi.

Hafif yaralanan Mehmet Vefa ve parti yöneticisi de hastaneye kaldırıldı. Durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Kazanın ardından ambulans uçakla Ankara'ya sevk edilmek için havalimanına nakli sırasında gazetecilere konuşan Beştaş, "İlgi gösteren, dayanışma gösteren herkese çok teşekkür ediyorum. Bütün Erzurumlulara en içten sevgilerimi, saygılarımı iletiyorum. Birlikte iyileşeceğiz, ben de iyileşeceğim" ifadelerini kullandı.