22 Eylül 2024 Pazar

Melek İpek tahliye oldu

Hayatta kalmak için özsavunma hakkını kullanan Melek İpek'in 3. duruşmasında mütalaa sunan savcı, "taksirle insan öldürme" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istedi. Ancak İpek, "meşru savunmada sınırın aşılması mazur görülebilecek bir heyecan, korku ve telaştan ileri gelmiş ise faile ceza verilmez" hükmü gereğinde tahliye edildi. 

Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde hayatta kalmak için evli olduğu Ramazan İpek'e özsavunma hakkını kullanan Melek İpek'in 3. duruşması görüldü. Duruşmaya Melek İpek, Antalya L Tipi Kapalı Hapishanesi'nden sesli ve görüntülü görüşme sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.

Duruşmada Ramazan İpek ve Melek İpek'in avukatları hazır bulunurken çok sayıda kadın derneği üyesi davayı takip etti. Duruşmanın savcısı esas hakkındaki mütalaasında, kastın aşılması sonucu "taksirle insan öldürme" suçundan Melek İpek'in 2 yıldan 6 yıla kadar hapsini talep etti.

Müşteki Esma ve Murat İpek'in avukatı Ziya Berkhan Yaman, savcının esas hakkındaki mütalaasına katılmadığını ifade etti. Özsavunma hakkını kullanan Melek'i suçlayan Av. Yaman, kadının şiddete uğradığına inanmadığını kaydetti. Hızını alamayan Av. Yaman, ölmemek için öldürmek zorunda kalan Melek'i suçladı. 

Melek İpek, "meşru savunmada sınırın aşılması mazur görülebilecek bir heyecan, korku ve telaştan ileri gelmiş ise faile ceza verilmez" hükmü gereğinde tahliye edildi.