30 Eylül 2024 Pazartesi

Medeni Yıldırım mezarı başında anıldı

Ölümsüzlüğünün 9. yılında mezarı başında anılan Medeni Yıldırım'ın annesi Yıldırım, Kürt halkının hakkını aramaya devam edeceğini kaydetti. Anne Yıldırım, oğlunu katledenler serbest olsa da gün yüzü görmeyeceğini belirtti. 

Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Kayacık köyünde 28 Haziran 2013'te kalekol yapımına karşı düzenlenen protestoda askerler tarafından açılan ateşle vurulan Medeni Yıldırım, ölümünün 9. yılında Bağlar 'da bulunan Yeniköy Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. Anmaya, Yıldırım'ın yakınları, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun ile çok sayıda kişi katıldı.

ANNE YILDIRIM: ADALETİN OLMADIĞI TEK YER TÜRKİYE
Medeni Yıldırım'ın annesi Fahriye Yıldırım, Oğlu Medeni Yıldırım'ın unutulmayan ve unutturulmayan bir sembol olduğunu kaydetti. Anne Yıldırım şöyle devam etti: "Medeniyi katleden katiller bilsin ki Medeni unutulmayacak. Katillerin vicdanları aynı acıyla yansın. Türkiye'de adalet olmadığını her gün görüyoruz. 7 yıl boyunca adalet arayışındaydım. Oğlumun ölümünün 9 yılı doldu ama ben Türkiye'de adalet bulamadım. Çünkü Türkiye'de adalet yok. Bizler gençlerimizin arkasındayız. Onların yolu onurlu yoldur

'BAŞIMIZ DİK ŞEKİLDE MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ'
Biz Kürt'üz ve Kürt olarak yaşayacağız. Bizler hakkımızı arıyoruz. Tek bir damla kanımız kalana kadar aramaya devam edeceğiz. Medeni'nin katilleri serbest bırakmış olabilir. Ama onlar rahat yüzü görmeyecek. Yürekleri yanacak. Ben 9 yıldır bu acıyı yaşıyorum. Yeter artık elinizi kanımızdan çekin. Canımız yansa bile başımız dik bir şekilde mücadelemize devam edeceğiz."

CEYLAN: MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ
HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan ise şunları söyledi: "Bizlerin amacı; Medeni gibi gençlerin öldürülmesine izin vermemek. Medeni, Demokratik bir eylemde silahların hedefi oldu ve yaşamını yitirdi. Bu toprağın çocukları bir daha öldürülmesin diye, huzurlu ve özgür bir ortamda yaşamaları için elimizden gelenini yapacağız. Adalet Türkiye'ye gelene kadar, biz bu mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz."

Anma Yıldırım'ın mezarına karanfil bırakılmasıyla son buldu.