28 Eylül 2024 Cumartesi

MED TUHAD-FED: Mutlak tecrit kaldırılsın

PKK Lideri Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmeyle "mutlak tecridin" ortadan kaldırılmadığını kaydeden MED TUHAD-FED, ulusal ve uluslararası kurumları tecridin kaldırılması için inisiyatif alamaya çağırdı.

MED Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) İmralı'da tutuklu olan PKK Lideri Abdullah Öcalan ile Ömer Hayri Konar ve Veysi Aktaş'ın aileleriyle yaptığı görüşmeye ilişkin açıklama yaptı. 

Federasyon binasında yapılan basın toplantısında konuşan MED TUHAD-FED Eşbaşkanı Mehmet Temizyüz, Öcalan üzerinde yürütülen tecridin, başta Türkiye ve Ortadoğu'ya yansımalarının en üst boyutlara ulaştığını söyledi.

Öcalan'ın Kürt sorunun çözümü için demokratik ve barışçıl projeler ortaya koyduğunu ifade eden Temizyüz, 2015 yılında iktidarın yeniden savaş politikalarını devreye koyduğunu söyledi.

Tecride son verilmesini isteyen Temizyüz, "Krizinin geldiği noktayı aşmak için bir an önce Sayın Öcalan'la avukat, aile ve heyetlerin tekrar görüşmelerinin başlatılması ve 2015'te bitirilen sürecin yeniden başlatılması, tüm halklar için elzem niteliktedir" dedi.

'DÜZENLİ TEMAS SAĞLANMALI'
Öcalan ile yapılan son görüşmenin kamuoyunun baskısı üzerine gerçekleştirildiğini söyleyen Temizyüz, "ancak mutlak tecrit ortadan kalkmadı" diye kaydetti. Temizyüz, "Başta Kürt halkı olmak üzere bu coğrafyada yaşayan halkları ve Ortadoğu barışının tesisi için Sayın Öcalan'ın üzerindeki mutlak tecridin kaldırılması ve müzakere sürecinin başlatılması gerekmektedir. Bu durumun gerçekleşmesi için Sayın Öcalan'ın avukatları, ailesi ve heyetlerin doğrudan ve düzenli temasının sağlanması gerekmektedir. Bilinmelidir ki Sayın Öcalan ile görüşmeler yapıldıkça Ortadoğu'daki kriz çözülmüş olacaktır" şeklinde konuştu.

Temizyüz, tüm demokratik kitle örgütlerini, Avrupa Konseyi İşkenceyi İzleme ve Önleme Komitesi (CPT), Af Örgütü ve Birleşmiş Milletleri, tecridin kaldırılması için inisiyatif almaya çağırdı.