25 Eylül 2024 Çarşamba

Mazlum Abdi Süleymaniye'de Türk devletinin saldırısına ilişkin açıklama yaptı

QSD Genel Komutanı Mazlum Abdi Süleymaniye'de Türk burjuva devleti tarafından araç konvoylarına yapılan SİHA saldırısına ilişkin görüntülü açıklama yaptı. Saldırının, DAİŞ'e karşı mücadelede için yapılan ortak toplantıdan dönüşte Amerikalıların da olduğu konvoya yapıldığını duyurdu. Saldırının sonuçsuz kaldığını ve boşa çıktığını söyledi. Saldırının hedefinin DAİŞ'e karşı ortak yürütülen savaşı, mücadeleyi boşa çıkarmak olduğunu belirtti. Saldırının Türkiye'de yapılacak 14 Mayıs seçimleriyle de bağı olduğuna dikkat çekti.

Güney Kürdistan'ın Süleymaniye kentinde havaalanına yakın bölgede Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanı Mazlum Abdi'nin konvoyuna Türk devleti tarafından Silahlı Hava Aracı (SİHA) ile saldırı düzenlendi. QSD komutanı Mazlum Abdi saldırıya ilişkin görüntülü açıklama yaptı.

Abdi saldırıya ilişkin şunları söyledi: "Dün Süleymaniye'de DAİŞ'e karşı ortaklarımızla toplantımızı sonlandırdık. Öğleden sonra geri dönerken Amerikalılarla birlikte bulunduğumuz konvoy Türk devletine bağlı keşif uçağının saldırısına uğradı. Saldırı sonuçsuz ve boşa çıktı."

Saldırının hedefi uluslararası ve Kürdistani güçlerle ve Irak devletiyle ortak yürüttüğümüz savaşı boşa çıkarmaktır diyen Abdi, "Türk devleti ortaklarımızla DAİŞ'e karşı yürüttüğümüz savaştan razı değil. Bu saldırının asıl sebebi darbe vurmak ve mücadelemizi engellemekti" dedi.

Türk burjuva devletinin Kürdistani güçlerle sürdürülen ilişkilerden rahatsız olduğunu söyleyen Abdi, "Güçlerimiz ve Rojava halkının başka bir parçadaki Kürdistani güçlerle ilişkisini darbelemek, engellemek için elinden geleni yapıyor. Bu esas üzerinden Süleymaniye'deki heyetimizi hedef aldı" diye belirtti.

'SALDIRI TÜRKİYE SEÇİMLERİYLE BAĞI VAR'
Saldırının Türkiye'deki seçimlerle de bağlantılı olduğunu söyleyen Mazlum Abdi şunları söyledi: "Erdoğan ve ekibi seçimleri kazanmak için ellerinden geleni yapıyor. Kürtlerin kanı üzerinden Kürtlerin hedeflenmesiyle ucuz bir zafer elde etmeye çabalıyorlar. Bunu da Türkiye kamuoyunda kullanmak istiyorlar. Seçimlerde kazanabilmek için bir kart gibi, büyük bir avantaj gibi seçim kampanyasında kullanmak istiyor."

Türk devleti ve Erdoğan hükümeti bu saldırısıyla amacına erişemediğini söyleyen Abdi, "Gördük ki bu olaydan sonra büyük bir sahip çıkış gerçekleştirildi. Bu saldırı karşısında büyük bir hoşnutsuzluk vardı" dedi. Saldırı karşısında büyük bir sahiplenme oluştuğunu ifade eden Abdi şunları söyledi: "Bu saldırı karşısında Türk devletine karşı hoşnutsuzluğunu belli eden, bize destek olan, saldırıyı lanetleyen herkesin, özellikle Kürdistan halkımızın ve Kürdistani güçlerin tutumunu selamlıyoruz. Irak hükümetinin, DAİŞ'e karşı uluslararası ortaklarımızın da tutumları için teşekkür ediyoruz."

'ROJAVA DEVRİMİNİN KAZANIMLARI KORUNACAK'
Türk devletinin Rojava/Kuzey ve Doğu Suriye'yi, QSD yi daha öncede hedeflendiğini vurgulayan Mazlum Abdi, "Biliyoruz ki son defa da olmayacak" dedi. Saldırılara rağmen Rojava devriminin kazanımlarını koruma mücadelesinin güçlenerek süreceğini söyleyen Mazlum Abdi açıklamasına şöyle devam etti: "Bu yüzden halkımıza ve dostlarımıza Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye devriminin kazanımlarını koruma mücadelemizin daha da güçleneceğini söylüyoruz. Bu tarz saldırılar hiçbir zaman bu çalışmayı engellemeyecek. Kürdistani güçlerin ve Kürdistan halkının birliği için çalışmalarımız öncekinden daha da güçlenecek. DAİŞ'e karşı savaş kapsamında Kürdistani güçlerle, Irak devletiyle, bölge güçleriyle ve uluslararası güçlerle yürüttüğümüz ortak çalışma devam edecek, durmayacak. Bir kez daha açığa çıkan bütün tutumlar için teşekkür ediyoruz. "