24 Eylül 2024 Salı

Mazıdağı Belediyesi kayyumu giderken kesme şekerleri de götürmüş

Mazıdağı Belediyesi'ni kazanan HDP'li Eşbaşkanlar, belediye binasına girdiklerinde kesme şekere kadar içi boşaltılmış bir belediye ile karşılaştılar.
Adları baskı, hukusuzluk kadar yolsuzluklarla da anılan kayyumlar seçim sonuçlarının ardından bir bir belediyeleri ter ederken geride skandal sayılacak izler bırakıyorlar.
 
Mazbatalarını aldıktan sonra ilçe halkıyla birlikte kayyım yönetimindeki Mazıdağı Belediyesi'ne giden HDP'li Eşbaşkanları, belediye binasında koltuk bir yana ne oturacak bir sandale ne de su içeçecek bir bardak bulabildi. Hatta kayyum belediye binasından giderken mutfaktaki kesmeşekerleri dahi götürmüş.
 
Mezopotamya Ajansı'ndan Ahmet Kanbal'ın haberine göre, Mardin'in Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yönetiminde iken İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum atanan Mazıdağı Belediyesi, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde alınan yüzde 56.40 oy oranı ile Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) geçti. Seçimleri kazanan HDP'li Eşbaşkanlar Nalan Özaydın ve İbrahim Çoko, seçim sonucunun resmi olarak kesinleşmesinin ardından İlçe Seçim Kurulu'ndan mazbatalarını aldı.
 
Mazbatalarını aldıktan sonra halk birlikte belediyeye giden Eşbaşkanlar, içeride sağa sola saçılmış karton kutuları, boşaltılmış odalarla karşılaştı.
 
Belediyenin mevcut borçları ve sahip olunan taşınmazlarla ilgili bilgi almak üzere muhasebe müdürü ile görüşen Eşbaşkanlar Özaydın ve Çoko, beraberlerindeki halkla birlikte çay içmek üzere belediyenin çay ocağına gitti. Ancak oraya gidildiğinde kayyum yönetiminin belediyeden ayrılırken beraberlerinde çay, şeker ve bardakları da götürdüğü ortaya çıktı.