1 Ekim 2024 Salı

Mayıs ayı şehitleri Hamburg'da anıldı

Mayıs ayında ölümsüzleşen devrimciler Almanya'nın Hamburg kentinde yapılan etkinlikle anıldı. Anmada, devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenlerin mücadelesini sürdürmenin önemine işaret edildi, "Onlar bizlerin pusulası olmalıdır" denildi.

Mayıs ayında ölümsüzleşenlen Hamburg'ta anıldı. Saygı duruşuyla başlayan anmada ilk sözü alan Hamburg Şehit Aileleri Komisyonu Temsilcisi, ölümsüzleri anarken, "Mücadeleyi bugünlere taşıyan, kanlarının son damlasına kadar zafere ve mücadeleye kenetlenen şehitlerimize her şeyimizi borçluyuz. Şehitlerimize bağlılığımızı onların yarattığı değerlere sahip çıkarak gösterebiliriz" dedi.

Ardından söz alan MKLP temsilcisi, Mayıs ayında ölümsüzleşenler şahsında devrim ve sosyalizm şehitlerini andı. Ölümsüzleşenleri anmanın, onların mücadelesini sürdürmekten geçtiğini vurgulayan MLKP temsilcisi, "Onlar bizlerin pusulası olmalıdır. Onların zindanları, dağları nasıl bir direniş alanına çevirdiklerini anlarsak, işte o zamam bu pusula bizleri zafere götürür" diye konuştu.

Amed zindanlarından Rojava topraklarına kadar uzanan direnişin Türkiye ve Kürdistan halklarına umut olduğunu kaydeden MLKP temsilcisi, "Bugün Kürdistan topraklarında Kürt halkıyla birlikte sosyalistler, komünistler, antifaşistler enternasyonal taburlarda birlikte mücadele ediyorsa bunun geçmişten gelen bir devrimci dayanışma ruhu var" diye belirtti.

Anmada Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) adına yapılan konuşmada da enternasyonalist mücadelenin önemine vurgu yapıldı, mayıs ayında ölümsüzleşen MLKP/KKÖ komutanlarından Okan Altunöz (Îsyan Tolhildana Pirsusê) ve MLKP komutanı Welat Deniz'in (Serfiraz Nidal) yaşamlarını ve mücadelelerini anlattı.

Anma sinevizyon gösterimi ve şiir dinletisiyle sona erdi.