30 Eylül 2024 Pazartesi

Maxmur, Şengal ve Kandil'e eş zamanlı hava saldırısı

TSK'ya ait savaş uçakları, gece saat 00.00'dan itibaren Güney Kürdistan'daki Maxmur Mülteci Kampı, Şengal ve Medya Savunma Alanları'na yönelik hava saldırısı düzenledi. Şengal'de siviller yaralandı.

Diyarbakır'dan havalanan savaş uçakları gece saat 00.00'dan itibaren Şengal, Şehit Rüstem Cudi (Maxmur) Mülteci Kampı ve Medya Savunma Alanları'na yönelik hava saldırısı düzenledi.

Maxmur'daki saldırı 40 dakika sürerken, bombardımandan sonra keşif uçaklarının hareketliliği ise saatlerce devam etti.

Savaş uçakları Şengal, Xanesor ve Serdeşt hastanesini de hedef aldı. Şengal'e yönelik saldırıda ilk edinilen bilgilere göre siviller yaralandı.

Maxmur'da sivil yerleşim yerlerinin hedef alan saldırı 00.00-00.40 saatleri arasında sürdü. Karaçok Dağı ve Miştenur bölgesi de bombalandı.

Maxmur'da yaşam alanları hedef alındı ve kamp sakinleri konvoy halinde bombalanan alanlara gitmeye çalışırken de savaş uçakları konvoyun güzergahını bombaladı.

ANF'nin Maxmur Kampı'ndaki yerel kaynaklardan aldığı bilgilere göre bombardımanda can kaybı yaşanmazken, sivillerin hayvanlar için otlak olarak kullandıkları arazide yangın çıktı.

Bombardımanın sesi, Rojava'nın Dêrik ve Tirbesipiye kentlerinden de duyuldu.

MEDYA SAVUNMA ALANLARINDA DA BİRÇOK NOKTA BOMBALANDI
Medya Savunma Alanları'na bağlı birçok alan da savaş uçaklarıyla bombalandı. Savaş uçakları, Çiyayê Direbî, Kozînê, Balayan, Çiyayê Nasir'i hedef aldı.

ŞENGAL'DE SİVİLLER YARALANDI
Şengal'e yönelik düzenlenen hava saldırısında ise siviller yaralandı.

Stêrk TV'ye konuşan gazeteci İbrahim Êzidî, Serdeşt bölgesine yönelik düzenlenen saldırıda sivillerin yaralandığını belirtti. Serdeşt'te işgalci Türk devleti hastaneyi bombalamıştı. Bölgede, 2014'te IŞİD çetelerinin düzenlediği saldırı ardından evlerinden olan halkın barındığı bir kamp da bulunuyor.