24 Eylül 2024 Salı

Maxmur halkı: Düşman yenilene kadar mücadelemize devam edeceğiz

Maxmur halkı, Türk devletinin Maxmur'a yönelik saldırısını protesto etti. Burada yapılan konuşmada "Düşmanı yenene kadar direnişimiz zafere kadar devam edecektir" denildi.

Maxmur halkı, bugün öğle saatlerinde Türk devletinin Şehit Rüstem Cudi Mülteci Kampı'na (Maxmur) yönelik saldırısını protesto etti.

Şehit Aileleri Derneği binası önünde toplanan eylemciler, buradan Irak ordusunun Maxmur ilçesi'ndeki kontrol noktasına yürüdü. Yürüyüşte "Be Serok Jiyan nabe" ve "Yaşasın Maxmur direnişi" sloganları atıldı.

Saygı duruşunun ardından konuşan Maxmur Halk Meclisi Eşbaşkanı Hacı Kaçan, Birleşmiş Milletler, Irak Merkezi Hükümeti ve KDP'nin Türk devleti ile yaptığı işbirliğine tepki gösterdi, Türk devletinin Maxmur'a yönelik saldırısını kınadı.

Kaçan, "28 yıllık sürgün döneminde Türk devleti, müttefiki KDP ve NATO güçlerinin desteğiyle onlarca kez özgür halkımıza saldırdı" dedi.

Kaçan, "Türk devletinin imha ve inkar politikası nedeniyle atalarımızın topraklarından ayrılmak zorunda kaldık. İlk günden bugüne şehitlerimizin anneleri ve önder Apo'nun takipçileri olarak hiçbir zaman geri adım atmadık ve asla geri adım atmayacağız. Düşmanı yenene kadar direnişimiz zafere kadar devam edecektir. Tüm saldırılara rağmen halkımızın buradaki tavrı, işgalcilere ve saldırılara karşı mücadeleye devam edeceklerini gösteriyor" diye belirtti.

Açıklamanın ardından kamp halkı adına bir heyet Irak askeri güçleriyle bir araya geldi. Maxmur heyeti görüşmede Irak güçlerini Türk devletinin saldırılarına karşı tavır almaya çağırdı.