25 Eylül 2024 Çarşamba

Maraş'ta seçim bürosunu depremzedeler açtı

Pazarcık'ta depremzedeler coşkuyla Yeşil Sol Parti'nin seçim bürosunu açtı. Milletvekili ve adaylar büronun kurdelesini, "Jin, jiyan, azadi" sloganlarıyla kesti. 

Maraş'ın Pazarcık ilçesinde depremzedeler seçim bürosu açtı. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Maraş milletvekili adayları Ayşegül Demiroğlu ile Hüseyin Eroğlu'nun yanı sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Fatma Kurtulan ve Zeynel Özen'in de katıldığı açılışta halklar coşkuyla halay çekti. 

Söz alan Kurtulan hüzün ve acının derin olduğu böylesi bir dönemde tavır ve tutumun ortaya konması gerektiğini belirtti, "Çok zor bir dönemden geçiyoruz. Merkez üssü burası olan bir deprem yaşadık. Çok canlarımızı yitirdik. Büyük bir yıkımdı. Dünyanın ve Türkiye'nin birçok yerinde insanlar dayanışmalarını ortaya koydu. AKP-MHP iktidarının hataları sonucu biz bu felaketi yaşadık. Depremler doğanın kendi içerisindeki bir döngüsüdür. Ancak yeryüzünde bunu felakete götüren, binlerce insanın yaşamını yitirmesine götüren de iktidarların yönetim biçimleri ile doğrudan bağlantılıdır. Biz Kürtler, Aleviler, sosyalistler, devrimciler itiraz eden herkes yıllardan beri bu iktidarın gitmesi gerektiğini hep savunduk, mücadelemizi böyle ördük. Bu depremde de ne kadar haklı olduğumuzu maalesef böyle bir deneyimle gördük" dedi. 
 
Milletvekili adayı Demiroğlu da gençlere ve kadınlara seslendi ve şöyle dedi: "Edî bese diyen, kadınların özgürlüğe sevdası ve umuduyla sandıkları giderek oy kullanmaya ve sandıklara sahip çıkmaya çağırıyoruz. Gençliği geleceksiz bırakmaya çalışan bu hükümeti, iktidarı ve sistemi biz değiştireceğiz. Özgürlüğü ve demokrasiyi Yeşil Sol kuruyor."

Daha sonra depremzedelerle birlikte konteynerden olan seçim irtibat bürosunun kurdelesi kesildi. Kurdeleyi Yeşil Sol Parti Maraş adayı Ayşegül Demiroğlu ve depremzede kadınlar "Jin, jiyan, azadî" sloganları eşliğinde kesti.