25 Eylül 2024 Çarşamba

Maltepe'de halklardan söz: İktidara kaybettireceğiz

Malatya düzenlenen halk buluşmasında kentin tarihi rolünü oynayacağını ve iktidara kaybettireceğinin sözünü verdi. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), on binlerce insanın iktidarın ihmali sonucu on binlerce kişinin katledildiği kentlerden Malatya Cemal Gürsel Mahallesinde halk buluşması gerekleştirdi. Buluşmaya Yeşil Sol Parti Eş Sözcü İbrahim Akın, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz katıldı.

Kentin milletvekili adaylarının tanıtıldığı buluşmada, "Jin jiyan azadî" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı.

Depremzedeleri selamlayan Akın ve Aydeniz, burada halka seslendi.

AYDENİZ: ANCAK KADINLAR CEBERUT SİSTEMİN KARŞISINDA DURABİLİR
DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, "Jin jiyan azadî" sloganıyla sözlerine başladı. Aydeniz, depremzedeleri Kürtçe selamlayarak, "Jİn jiyan azadi sloganının anlamını iyi biliyorlar, bir özgürlük gelecekse kadınların eliyle geleceğini biliyorlar. O yüzden bu slogan bir felsefeye dönüştü. Kadının mücadelesine inanıldığı için bu slogan her yerde atılıyor. Ancak kadınlar değiştirebilir, bu ceberut diktatör sistemin karşısında ayakta durabilir" dedi.

Depremde halkları ölüme mahkum eden iktidara en büyük cevabı 14 Mayıs'ta vereceklerini söyleyen Aydeniz, Diyarbakır merkezli operasyona işaret etti ve "150 değil, bin 500 arkadaşımızı gözaltına alsanız, halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Sokak sokak, her an çalışacaklarını dile getiren Aydeniz, "Malatya'da tarihi rolümüzü oynayacağız. Söz veriyoruz, bu iktidara kaybettireceğiz" dedi. 

AKIN: SORUMLULUĞUMUZ YERİNE GETİRECEĞİZ
Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın da şöyle devam etti: "Bir oyumuzu faşizmi geriletmek için, ikinci oyumuzu geleceğimizi kurmak için kullanacağız. Geleceğimizi kurmamız lazım. Yüz yıllık tarihi kötülüklerin tekrar yaşanmaması için parlamentoya güçlü girmemiz gerekiyor. Buradan göndereceğiniz her vekil, sizin sesiniz olacak. Şu anda Yeşil Sol Parti'nin çatısı altında 17 parti birlikte mücadele ediyor. Türkiye'nin çok kimlikli, kadınını, gencini, Türkünü, Kürdünü, Alevisini temsil eden bir parti haline geldik. Sorumluluk aldık. Bu sorumluluğu yerine getirmek bizlerin görevi. Buradayız, birlikte başaracağız."