23 Eylül 2024 Pazartesi

Maltepe Belediyesi işçilerinden iş yavaşlatma eylemi

Maltepe Belediyesine bağlı temizlik işçileri bu sabah iş yavaşlatma eylemi yaparak çöp kamyonlarının işe çıkışını 07.30'a kadar geciktirdi.

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikasının örgütlü olduğu İstanbul Maltepe Belediyesine bağlı temizlik işçileri bu sabah iş yavaşlatma ve işe geç çıkma eylemi yaptı.

Belediyenin Gülsuyu Mahallesinde bulunan şantiye alanında sabah 06.00'da toplanan işçiler, iş yavaşlatma ve çöp kamyonlarının işe çıkışını 07.30'a kadar geciktirerek tepkilerini gösterdi. İş yeri temsilcilerinin işçilerle yaptıkları toplantıda kararlı oldukları, belediyenin diğer bölümlerinin de grev sürecine destek verecekleri iletildi.

Genel-İş sendikasıyla Maltepe Belediyesi ve Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (Sodem-Sen) arasında 15 Eylül’de başlayan toplu iş sözleşmesi kapsamında belediye önce yüzde 6'lık ücret artışı önerisi sunmuş, bu öneri işçiler tarafından tepki görünce teklif yüzde 7 olarak yenilenmişti.

KHK ile zaten pek çok hakları budanan ve ücretleri enflasyon karşısında yüzde 50'yi bulan düzeyde eriyen belediye işçileri, pandemiyle birlikte artan sorunlarına ve sosyal haklarına çözüm istiyor.