1 Ekim 2024 Salı

Malatya'dan seslendiler: Gezi'yi kirletemeyeceksiniz

Malatya'da Gezi davasından çıkan karar protesto edildi. Gezi direnişinin bu ülkenin onuru ve umudu olduğunu kaydeden Emek ve Demokrasi Platformu, mücadelenin süreceğini kaydetti. 

Malatya Emek ve Demokrasi Platformu, Gezi davasından çıkan siyasi kararı protesto etti. Halkların Demokratik Partisi (HDP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Emek Partisi (EMEP), Sol Parti Malatya il örgütleri, İnsan Hakları Derneği (İHD), Yeşilyurt Çevre Platformu, KESK Malatya şubelerinin de katılımıyla düzenlenen eylem Merkez PTT önünde gerçekleşti. 

"Karanlık gider Gezi kalır. Hukuksuz tutuklamalara karşı adalet istiyoruz" yazılı pankartın açıldığı eylemin metnini Hasan Akdemir okudu. İktidarın ihtiyaçlarına göre karar veren mahkemelerin, ülkenin demokrasisini ve geleceğini tahrip ettiğini, birçok dava dosyasında mağduriyetler yaratmaya devam ettiğini söyleyen Akdemir, verilen cezaların seçim hesapları üzerinden halkı kutuplaştıran kirli siyasetin bir parçası olduğunu dile getirdi. 

Bu hukuksuzluğu reddettiklerinin altını çizen Akdemir, "Başta Gezi parkı olmak üzere ülkemizin yeşiline, doğasına, parkına sahip çıkacak demokratik bir ülke mücadelesinden vazgeçmeden delillere dayanan objektif ve tarafsız bir adalet sistemi kuruluncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz. Bu ülke tarihinde bir onur sayfası olarak yer alan Gezi direnişini bu ülkenin geleceğine sahip çıkan demokrasi ve özgürlük çığlığını susturamayacaksınız. Bu ülkenin eşitlik, özgürlük ve adalet umudunu kirletmenize asla izin vermeyeceğiz" dedi. 

Eylem, "Yaşasın demokrasi mücadelemiz", "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz", "Gezi direnişi onurumuzdur", "Karanlık gider Gezi kalır", "Direne direne kazanacağız" sloganlarıyla sona erdi.